Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 21 augusti 2010

Zigenarrånen mot våra åldringar fortsätter

ÅLDRINGSRÅNEN De kriminella zigenarligorna, oftast från Östeuropa, fortsätter att göra livet till ett veritabelt helvete för våra gamla och sköra runtom i Sverige.

Blekinge

I Karlskrona går polisen ut och varnar för tjuvar som systematiskt uppsöker äldre. Enligt Nils–Olof Waker, kriminalkommissarie på Blekingepolisen, rör det sig nästan uteslutande om organiserade ligor från Östeuropa som ägnar sig åt den här typen av brottslighet.

I veckan blev en 78-årig man i Karlskrona bestulen på smycken och en stor summa kontanter. Åldringen hade handlat på Cityhallen. Vad han inte var medveten om var att han på hemvägen följdes efter av ett par kvinnor. En kort tid efteråt besöks mannen i hemmet av en av kvinnorna som vill lånar papper och penna. Medan mannen är iväg och hämtar papper och penna går den andra kvinnan in i mannens sovrum och stjäl smycken samt en stor summa kontanter.

BLT

Skåne

Malmö har varit hårt drabbad sista tiden. I onsdags vid tolvtiden fick en 95-årig kvinna på Vendelsfridsgatan i Hyllie besök av två personer som lyckades rota igenom lägenheten och komma undan med hennes smycken.

En timme senare kom det larm om rån mot en 86-årig kvinna på Dalaplan. Hon hade varit nere i soprummet med sitt avfall när en yngre kvinna kom fram till henne, sa att hon var från hemtjänsten och följde sedan med upp i lägenheten. Efter besöket var både kontanter och smycken borta. Polisen hade på onsdagseftermiddagen inga klara uppgifter om när brottet inträffade – det var kvinnans ordinarie hemtjänst som ringde in larmet omkring klockan 13.

Under förra veckan inträffade tre åldringsbrott på olika platser i stan, med det gemensamt att offren är kvinnor i 90-årsåldern och att brottslingarna är män som låtsas vara olika sorters vårdpersonal.

I torsdags på Berguvsgatan. 96-årig kvinna får samtal från kvinna som påstår sig jobba för hemtjänsten. Kvinnan säger att en man ska komma ut med en ny fotkräm. Strax därpå knackar det på dörren och en man kommer in med fotkrämen. De går ut på balkongen, där mannen smörjer in kvinnans fötter. Under tiden tömmer medbrottslingar lägenheten. Smycken för 40 000 kronor försvinner.

I torsdags på Ribevägen vid lunchtid. 95-årig kvinna får besök av en man som säger att han ska kolla hennes medicinering. Efter en kontroll i köket går mannen. Och den äldre kvinnans sekretär har vittjats på 500 kronor.

I lördags på Östra Ansgarigatan under eftermiddagen. En 97-årig kvinna får besök av en man som säger att han ska bada hennes fötter. De går in i köket där fötterna badas med köksdörren stängd till resten av bostaden. Kvinnan säger till polisen att hon anar att någon annan är inne i lägenheten under tiden.

– Vi har en viss uppfattning om vilka grupperingar det är som ligger bakom, men man kan inte bevaka dem dygnet runt och dessutom åker de kriminella runt i hela regionen, säger Björn Olsson på Malmöpolisens spaningsrotel.

SDS

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: