Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 14 augusti 2010

Vivalla långt från tv-seriens idyll

VERKLIGHETEN I tv-serien Svensson, Svensson är Vivalla ett idylliskt radhusområde för den övre medelklassen. Men verklighetens Vivalla brottas med hög arbetslöshet och kriminalitet. Det är Örebros största bostadsområde med drygt 6 000 boende. Cirka 42 procent är utrikes födda och kommer från flera olika länder.
Vivalla består till övervägande del av tvåvåningshus i tegel, en bebyggelse som ger ett monotont intryck. Fasaderna är rikligt beströdda med paraboler. "Tillgången på vapen och droger är större här än i andra områden", säger Joakim Kollgård som jobbar som projektledare i Vivalla. Projektet heter Vivir och syftar till att få unga invandrarkillar att lämna sin kriminella livsstil.

Det leder in oss på dagens nyhet från Vivalla som Aftonbladet står till tjänst med:

Högg ovännen i huvudet med yxa

23-åringen och 28-åringen bråkade upprepade gånger under natten. När de stötte ihop igen hade 23-åringen med sig en yxa och högg den andre i huvudet. "Det rör sig om en uppgörelse och beskyllningar om inbrott", säger Lotta Lindblad på polisen. Dramat utspelade sig i stadsdelen Vivalla i Örebro natten till söndagen. De båda männen hade bråkat flera gånger och träffades åter för att göra upp.

Mötet slutade med att 28-åringen höggs i huvudet och fick föras till Universitetssjukhuset i Örebro för vård. Skadorna ska dock inte vara allvarliga och 28-åringen har förhörts av polisen. "Det låter illa men han var vid medvetande", säger Lotta Lindblad till Aftonbladet. Den misstänkte gärningsmannen flydde från platsen men vittnen kände igen honom och lämnade hans namn till polisen. Han greps senare i sitt hem. Vid tretiden anhölls han misstänkt för mordförsök.

Lika befogat som det är att beskylla SVT Drama för att med ”Svensson, Svensson” ge en förljugen bild av verklighetens Vivalla, lika rimligt är det att anklaga massmedia för att ge en förskönande bild av sakernas tillstånd i vårt land.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: