Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 14 augusti 2010

Parallell valrörelse finansieras med statliga bidrag

Innan årets valrörelse officiellt ens startats pågår närmast i det fördolda en parallell ”valrörelse” där staten direkt eller indirekt finansierar en massiv satsning med enda uttalade mål att hålla Sveriges största oppositionsparti utanför riksdagen borta från maktens finrum.

Man kunde för en tid sedan läsa om hur den påstått politiskt fristående riksorganisationen Ungdom Mot Rasism dragit igång en kampanj som enligt organisationens websida ”syftar till att motverka en främlingsfientlig etablering på den politiska arenan.” Man kunde lika gärna direkt ha skrivit ”syftar till att med alla medel försöka hålla Sverigedemokraterna utanför riksdagen” , för det är vad det illa dolda syftet med kampanjen naturligtvis är. Man har dessutom den oerhört dåliga smaken att kalla initiativet för ”Rösta Demokratiskt!”, ett hån mot allt vad man normalt anser höra begreppet demokrati till.

UMR är en tung mottagare av olika statliga bidrag för att driva sin verksamhet. En del av dessa bidrag har man använt för att driva ovan beskrivna kampanj.
Man har anlitat propagandamegafonen och tankekontrollorganisationen EXPO vars ”informationsspridande” oftast lämnar mycket övrigt att önska vad gällande saklighet och sanningshalt. EXPO lever gott på att organisationer med statlig finansiering anlitar dom när projekt liknande Ungdom Mot Rasisms skall genomföras.

Ett annat exempel på den parallella ”valrörelsen” är när Sveriges Hembygdsförbund (SHF), riksorganisation för den svenska hembygdsrörelsen, söker och beviljas sammanlagt 890.000 kronor från statliga Ungdomsstyrelsen och Kulturrådet för att fram till valet 2010 driva projektet Kulturarvet och toleransen”.
Observera här att man sätter den bortre tidsgränsen för genomförandet till valet 2010.
I sammanfattningen av projektets mål kan man läsa att syftet är att ”lyfta fram kulturarvet som en inkluderande gemensam samhällsangelägenhet och motverka intolerans, rasism och islamofobi.”
Hur nu detta på ett trovärdigt sätt kan kopplas till hembygdsföreningarnas normala verksamhet ställer jag mig mycket frågande till.

En förklaring får man dock när man läser om en utbildning som ingår i projektet. Från websidan:

”Nu finns det en utbildning som ger kunskap och beredskap för att hantera intolerans och främlingsfientlighet. Inom ramen för projekt Kulturarvet och toleransen har SHF tagits fram en tredagars utbildning tillsammans med Expo, en stiftelse som grundades i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska och rasistiska tendenser i samhället. Under de tre utbildningsdagarna blir det föreläsningar om hur främlingsfientliga och antidemokratiska krafter använder sig av begrepp som även hembygdsrörelsen använder sig av.”

Och ser man på, är inte EXPO återigen inblandade på ett hörn i ett projekt vars outtalade, men mycket tydliga mål är att förmå folk att inte rösta på Sverigedemokraterna. Varför skulle projektet annars pågå exakt fram till valet 2010? Kan man se något annat skäl?

Jag har vid flera olika tillfällen och i olika sammanhang varnat för att årets valrörelse kan komma att gå till historien som den smutsigaste någonsin. Det finns ännu så länge ingen som helst anledning att revidera den åsikten. Om det tillika drivs en mindre synlig, men trots det mycket uppenbar parallell ”valrörelse” där direkt eller indirekt skattefinansiering används för att försöka hålla ett demokratiskt och i kommunalpolitiken välrepresenterat politiskt parti utanför riksdagen så är den svenska demokratin riktigt illa ute. För det kan väl inte ligga i själva demokratins natur att staten skall finansiera propaganda ensidigt riktad mot Sveriges största parti utanför riksdagen? Ett parti som dessutom starkt ifrågasätter vissa mindre lyckade politiska företeelser som dom sju riksdagspartierna unisont ställer sig bakom?

GUSTAF JANSON OM VALET 2010 på Newsmill

Inlägget har tagits med i sin helhet, maa att Newsmill brukar radera politiskt inkorrekta inlägg, för att inte stöta sig med sina herrar.

//Elfyma+




Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (medlem)

Inga kommentarer: