Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 19 augusti 2010

Världsberömd brittisk forskare stämplad som islamofob

RICHARD DAWKINS Den världsberömde etologen, evolutionsbiologen och professorn Richard Dawkins har återigen råkat i blåsväder i sitt hemland England efter att ha uttalat sig negativt om den heltäckande muslimska kvinnoklädseln burqa. Dawkins är en uttalad ateist som bl a sagt att det saknas vetenskapliga bevis för Guds existens samt att modern vetenskap gör det ytterst osannolikt att någon gudomlighet existerar. Han menar också att det är lika sannolikt att de kristnas Gud (eller Allah) existerar, som att jultomten eller valfri afrikansk stamgud existerar.

Upprördheten kommer sig av att Dawkins framförde att han kände ”visceral revulsion” (djup fysisk avsmak) inför åsynen av burqaklädda kvinnor. Kommentaren väckte ilska hos världens mest lättkränkta religiösa anhängare och han blir nu kallad allt från djupt okunnig till islamofob. Däremot säger Dawkins att han inte förespråkar ett liknande förbud mot det heltäckande plagget som i exempelvis Frankrike.

I England, som är ett av väst-Europas mest genomislamiserade länder, framförde Dawkins sin kommentar strax innan hans nya dokumentär om avskaffandet av religiösa skolor kommer att sändas. I dokumentären menar Dawkins att religiösa skolor uppmuntrar till en kraftigt förstärkt segregering från samhället, och att dom därför skall avskaffas. I Sverige råder dock den naiva och ignoranta dogmen att dessa skolor istället främjar integration, något som dock aldrig bevisats.

Dawkins menar att det är vansinnigt att skattemedel skall läggas på dessa skolor, och tar som ett exempel ett besök han gjorde i en muslimsk skola i Leicester. När frågan om evolutionsläran kom upp visade det sig att inte en enda av skolans elever trodde på detta. Men istället för att ta sin tillflykt till frågan ”vad finns det för bevis?” frågade man ”vad säger Koranen?”

Redan 2008 var Dawkins i blåsväder då han förkunnade att ”det är närmast omöjligt att säga något negativt om islam i detta land (England) för då blir du direkt anklagad för att vara rasist och/eller islamofob”. Som svensk känns detta alltför väl igen…

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: