Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 19 augusti 2010

Inavel bakom våldet?

För ganska precis ett år sedan, natten till den 14 augusti 2009, besköts två poliser efter en incident i den danska invandrarförorten Vollsmose utanför Odense. Som så många gånger förr var förövaren en arabisk invandrare.

I en artikel om händelsen i Odense, som publicerats av Polisförbundet i publikationen Dansk Polis, frågar man sig varför invandrare är så kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Hur kommer det sig, undrar man, att det främst är ökenfolk såsom kurder, araber och syrianer som ställer till problem i det annars så gemytliga Danmark?

Inavel
En förklaring kan vara mellanösternfolkens långa tradition av hård inavel, menar Polisförbundet i artikeln. ”Det finns inga exakta uppgifter om hur många ättlingar till invandrare i Danmark som blivit till genom kusinäktenskap och andra äktenskap mellan närstående personer”, skriver man. Men man konstaterar ändå att inavel generellt sett leder till olika förståndshandikapp och till låg intelligens.

Är det något som kännetecknar de invandrare som sökt sig till Danmark och Sverige på senare tid, så är det just låg intelligens. 1994 sammanställde Hardvardprofessorn Richard J. Herrnstein The Bell Curve, en världsberömd bok om ras och IQ som blev en internationell bästsäljare. Enligt boken är intelligens i huvudsak en ärvd egenskap, och bland de grupper som har lägst intelligens hittar vi bland annat de i Sverige så populära somalierna.

Låg IQ ger hög kriminalitet
Det danska Polisförbundet hänvisar i sin tidning till en brittisk rapport från 2007, där intelligens visat sig vara en avgörande faktor när det gäller viljan att följa lag och ordning. Lågintelligenta folk visar sig generellt sett vara mer impulsiva och ha lättare att hamna i kriminalitet, enligt förbundet.

Samma slutsats återfinner man i forskning från Kanada, där professor Philippe Rushton från Ontarios universitet tittat närmare på medfödda intelligensskillnader mellan olika folkslag. Enligt hans studier har östasiatiska folkslag ett medel-IQ på 106 punkter, vita 100 punkter, svarta i USA och Kanada 85 punkter och svarta i Afrika 70 punkter. Ett IQ på 70 punkter är vad som i västerländska samhällen klassas som att vara på gränsen till mentalt efterbliven, enligt Rushton, vars framställning i ämnet finns bevarad på Youtube.

I sin studie (PDF) slår Rushton fast att östasiatiska folkslag i medeltal har större hjärnor, är intelligentare, har lägre sexualdrift, är laglydigare och är mer socialt organiserade än européerna, som enligt samma mätare klarar sig bättre än afrikanerna och de olika folken i Mellanöstern.

Inavel hos svenskar respektive invandrare
En studie som genomfördes i invandrartäta Botkyrka kommun 1998 visade att invandrarbarn från icke-vita nationer i dubbelt så hög grad led av svår mental retardation (IQ lägre än 50) som vita barn i samma kommun. I kommunen som helhet var förekomsten av retardation 50 procent högre än i andra svenska kommuner, och studien menade att det var troligt att detta berodde på den höga graden av inavlade invandrare från främst Mellanöstern som bosatt sig i kommunen. Några familjer hade dessutom fler än ett retarderat barn och bland dessa förelåg kusingifte i hälften av fallen.

Enligt en artikel i Läkartidningen, där studien från Botkyrka refereras, skiljer sig graden av inavel från obefintlig (i till exempel de nordiska länderna) till helt dominerande i vissa andra länder på sydligare breddgrader. Utmärkande för Mellanöstern är en hög grav av inavel i de flesta befolkningsgrupper. I Pakistan rapporteras inavel förekomma i 46 procent av äktenskapen. I Libanon rapporteras 25 procent, i Jordanien i 67 procent och i Turkiet i 35 procent.

Stort tabu i Sverige
I Sverige anses brottslighet vanligen bero på så kallade ”socioekonomiska faktorer”, snarare än inavel, ras eller intelligens. Man tänker sig att människor ”blir kriminella” av att bo i områden med i huvudsak låga inkomster eller stort bidragsberoende, till exempel.

En medialt framstående person som försvarar den här skolan är kriminologen Jerzy Sarnecki. Han invandrade själv till Sverige 1968, då på flykt undan den antisemitism som växte fram i Polen efter den judiska diktaturens fall samma år. Sedan dess har han varit en stark försvarare av invandring till Sverige. När den svenska polisen för en tid sedan gick ut med uppgiften att 77 av 100 yrkeskriminella var invandrare, gick Jerzy Sernecki ut och menade att polisen borde ha undanhållit allmänheten den uppgiften, för att istället koncentrera sig på ”socioekonomiska faktorer” och ”familjerelationer”.

- Jag tycker det är ganska allvarligt va, det är omdömdeslöst, eller snarare tanklöst, sade Sernecki till Rapport appropå polisens publicering.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: