Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 7 augusti 2010

Valfläsk utan värde


I SvD står det att Olofsson nu startat valrörelsen för Centerpartiet på allvar. Maud Olofsson startade Centerpartiets valrörelse på ett hotell vid Skanstull och gjorde tydligen entré till rockmusik på en cykel. Det var inte så värst trovärdigt. Det är förmodligen första gången Olofsson sitter på en cykel sedan hon var ett skolbarn och åtminstone jag förknippar Olofsson med knätofsar snarare än rockmusik.


Vi läser i tidningen att Centern utlovar samhällslön livet ut för de med allvarliga funktionshinder. Våra politiker missar tydligen inget tillfälle att bevilja sig själva bidrag. Skämt åsido, detta löfte och alla andra löften allianspartierna ger under valrörelsen saknar all trovärdighet. Alla vet (förhoppningsvis) att de enda löften som har trovärdighet är de löften partierna ger tillsammans som ett vallöfte från hela Alliansen. 


Folkpartiet kan prata om språktest och burkaförbud hur mycket som helst. Det enda Folkpartiet sedan behöver göra är att hänvisa till kompromissandet i Alliansen, "sorry, vi fick inte de övriga partierna med oss, men vi ville så gärna". Det måste helt enkelt ligga ren taktik bakom en del förslag. Partierna för fram braskande förslag, som de kanske inte ens vill genomföra. Sedan räknar de kallt med att förslaget skall falla i det nödvändiga kompromissandet partierna emellan. 


Vi får hoppas att det cyniska spelet inför valet inte har gått så långt att partierna redan pratat med varandra bakom lykta dörrar om vilka förslag de sedan skall sänka och begrava i kompromissandet efter en eventuell valseger, och vilka förslag de eventuellt skall ta på allvar. Samma spel drivs naturligtvis av de "rödgröna". Där har vi dock ännu inte sett några braskande löften av enskilda partier ännu, men de kommer väl. 



Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: