Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 10 augusti 2010

Tyska myndigheter stänger moské och kulturcenter

TYSKLAND Myndigheter i Hamburg sade på måndagen att de "med omedelbar verkan" har stängt en beryktad moské och tillhörande kulturcenter. Mohamed Atta, Marwan al-Shehhi och andra medlemmar av kaparna som deltog i 11 september-attackerna 2001 använde moskén i Steindamm, nära Hamburgs centralstation, som en mötesplats. Anledning som gavs till dagens aktion är att moskén, nästan ett decennium senare, fortfarande är en källa till radikalisering av unga muslimer.

Beslutet att stänga Masjid Taiba-moskén, känt vid tidpunkten för 9/11 som Al Quds-moskén, kom efter att en grupp om elva radikala unga män, varav de flesta var tyska medborgare med rötter i muslimska länder, förra året reste till gränsområdet mellan Afghanistan och Pakistan. Syftet med resan ska ha varit för att genomgå utbildning i ett militärt läger i de oländiga bergstrakterna. Pakistanska myndigheter redan förra året lyckades gripa en i gruppen som deporterades tillbaka till Tyskland.

En husrannsakan i såväl moskén som i ett flertal lägenheter tillhörande ledande medlemmar av moskén inleddes klockan sex nu på morgonen. Tidningen Hamburger Abendblatt online har publicerat fotografier som visar hur polisen konfiskerat datorer och annat bevismaterial.

En presskonferens har hållits under dagen, där Christoph Ahlhaus, stadssekreterare i Hamburg, sade följande:

Idag har vi stängt Taiba-moskén, eftersom unga män höll på att förvandlas till religiösa fanatiker där. Ett till synes kulturellt center har bakom kulisserna i själva verket bestått av en radikal islamiströrelse som skamlöst utnyttjat vår frihet och demokratiska rättsstat i syfte att mana till heligt krig.

En rapport som släpptes i maj av inrikesministeriet avslöjade att moskén "har förblivit en central knutpunkt för jihad-rörelsen". En talesman för inrikesministeriet, Ralf Kunz, sa att moskén hade varit under observation alltsedan 2001, men att utredningen intensifierats efter de unga islamisternas resa förra året. För att klara de höga krav som ställs för att förbjuda en organisation, särskilt en religiös sådan, har "underrättelsearbete varit nödvändigt, och det kan ta sin tid", sa Ralf Kunz.

Den tyska underrättelsetjänsten har uttryckt oro över det växande antalet unga tyskar som dras in i militanta islamistiska rörelser och har hyst farhågor att de skulle återvända till Tyskland från gränsregionen Pakistan-Afghanistan för att begå terrordåd.

Politiskt Inkorrekt har gång på gång varnat för att Sverige inte är förskonat från den radikala islamism som sprider sig över hela västvärlden. Vi har också varnat för att moskéer, speciellt de som är finansierade av extrema islamiska krafter i Saudiarabien (Wahabister), eller av okända utländska organisationer, utgör en grogrund för en radikalisering av unga muslimer.

De planerade jättemoskéerna i Tensta och på Hisingen i Göteborg är exempel på Saudi-sponsrade projekt. Även muslimska friskolor, exempelvis Al-Salam skolan i Örebro, får pengar från en stiftelse som har som mål att sprida wahabismen.

Dock har såväl riksdagsmän som kommunpolitiker runt omkring i vårt land valt att ignorera detta faktum, och istället politiskt verkat för att fler moskéer ska uppföras i snart varenda stad. Moderaternas valsång som offentliggjordes i början på juni illustrerar våra aningslösa, på gränsen till kriminellt naiva, politikers passion att sprida islam i Sverige. Hur kan man annars förklara följande textrad: "Bygg en moské, baby, bygg gärna tre, baby. Låt ingen annan jävel krossa din idé, baby".

Vi andra är tacksamma för att de tyska myndigheterna agerar ansvarsfullt gentemot sin befolkning och stänger en radikal moské, baby, och krossar jihadisternas idéer… Baby.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: