Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 18 augusti 2010

Tv4 dokumentär-Dom kallas rasister

Ikväll kl 21.00 sänds dokumentären ”Dom kallas rasister”, det är Lena Sundstöms senaste alster om Sverigedemokraternas och dess väljare, som sänds i TV4.

Se introt till dokumentären

Efter den uppmärksammade boken och dokumentären Världens lyckligaste folk, om Danmark och dess politiska strömningar, har Lena Sundström inför riksdagsvalet 2010 gjort en dokumentär om Sverigedemokraternas väljare – Dom kallas rasister.

Lena Sundström pratar med de Sverigedemokrater som har tagit kontakt med henne. De som säger att hon inte förstår dem, och också de som har skickat direkta hot. Det blir en resa ut i Sverige år 2010 men också reflektioner från Lenas egen barndom i kvarteren i Kristianstad. Vad har förändrats sedan Lena var liten? Och vad är sig likt? Vad sa folk om invandrare på 1970-talet, och vad säger folk om invandrare i dag?

- Vi står inför ett viktigt val, och att lägga sin röst på Sverigedemokraterna är inte som att rösta på vilket parti som helst. Eller som att blankrösta eller att ligga hemma på soffan. Jag ville ta reda på hur väljarna ser på partiet, och jag ville möta dem i verkligheten, säger Lena Sundström.

I dokumentären ska tittarna få träffa vanliga väljare som sympatiserar med Sverigedemokraterna, som även får komma med sina argument och tittarna kommer att få en unik inblick i hur Sverigedemokraterna värvar partikamrater i det landskap som har minst antal invandrare i hela Sverige.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: