Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 9 augusti 2010

Sverigedemokraternas program för Malmö

MALMÖ Sydsvenskan återgav på onsdagen Sverigedemokraternas åtgärdsprogram för Malmö.

SD beskriver Malmö som en av landets våldsammaste och otryggaste kommuner. Man vill bland annat se traditionella skolavslutningar i kyrkan, ett totalstopp för inflyttning av nyanlända invandrare och slopa allt stöd till mångkulturell verksamhet.

Vidare vill man även avveckla intergrationsprojekt som inte gett någon effekt och säger nej till positiv särbehandling av invandrare. När det gäller vård och omsorg vill man se fler platser på särskilda boenden och snabba på byggandet av nya trygghetsboenden samt en matreform i äldreomsorgen för att kunna garantera äldre Malmöbor nylagad och närningsrik mat. Vid nyanställningar i omsorgen ska utdrag ur belastningsregistret krävas.

När det gäller tryggheten vill man införa patrullerande stadsvakter med ordningsvaktförordnande som kan bistå polisen att förebygga och bekämpa brott. Även möjligheten att införa utegångsförbud för minderåriga kvällstid i områden där kravaller bryter ut. Mer resurser till brottsofferstöd.

Man vill levandegöra och sprida kunskap om det svenska kulturarvet genom att kommunen ska inrätta en kommunal kulturarvsfond. Invandrarföreningar vars verksamhet helt eller delvis går ut på att upprätthålla hemlandets kultur och identitet i Sverige ska inte få något stöd.

Miljöbudgeten ska koncentreras till ett antal prioriterade områden. Pengar ska föras över till vård, skola och omsorg. Kommunen ska inte köpa in produkter där djur lidit i onödan under framställningen.

Några övriga punkter är:

  • Dra in allt kommunalt stöd till organisationer och föreningar som förespråkar diskriminering av kvinnor, bekänner sig till totalitära ideologier, hyllar eller använder sig av våld och hot eller på andra sätt försöker hindra meningsmotståndare från att utnyttja sina demokratiska fri- och rättigheter.
  • Ha kommunala folkomröstningar.
  • Tillsätta en utredning för att kartlägga och motverka den växande antisemitismen i Malmö.
  • Avskaffa stadsdelsorganisationen, minska antalet kommunalråd och sänka partistödet.

SDS

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: