Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 15 augusti 2010

Sverigedemokraterna toppar listan över hot och våld mot dess aktiva

NORRKÖPING I en omfattande enkätundersökning, med över 9 000 tillfrågade kommun- och landstingspolitiker, som gjordes vid Göteborgs universitet förra året ställdes frågan om politikerna någon gång under det senaste året utsatts för hot eller våld på grund av sitt politiska uppdrag. 33 procent av de Sverigedemokratiska fritidspolitikerna svarade ja på den frågan. Det kan jämföras med tvåan, Vänsterpartiet, med nio procent ja-svar, och trean, Moderaterna, med sex procent.

Sverigedemokraternas ordförande i Norrköping och Östergötland, Markus Wiechel, vars personvalskampanj ni finner i vår högra spalt, berättar om sina upplevelser. Han säger att den värsta tiden var under upptakten till Europaparla-mentsvalet förra sommaren. Dödshoten kom nästan dagligen, i alla dess former. Anonyma telefonsamtal, e-post, bloggkommentarer, brev postade till hans hemadress och i något fall även förföljelse på stan. Även uthängningar på nätet och på youtube förekommer inkluderat telefonnummer och hemadress. Markus Wiechel har polisanmält de flesta hoten mot sin person men lika snabbt lägger polisen ned utredningen.

- Det enda tillfället där åtal väckts var när vi blev påhoppade på en gymnasieskola i Linköping, där händelsen fångades på film.

Videon kan ni se här

Markus Wiechel är säker på att när partiets lokalavdelning drar igång valrörelsen på allvar kommer hoten att börja igen, efter att ha varit lugnt en tid.

NT

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: