Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 8 augusti 2010

Sverigedemokraterna skall granska våldtäktsdomar

ÖVERREPRESENTATION I sitt sommartal i hemstaden Sölvesborg idag tog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bland annat upp den deprimerande statistiken som visar att Sverige kommer in som en föga hedrande tvåa i en rapport som omfattar 120 av världens länder. Bara lilla Lesotho har fler antal anmälda våldtäkter än Sverige.

Rapporten, som tagits fram av FN-organet United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), avfärdas dock av bland annat BRÅ:s utredare Klara Hradilova Selin. Hon har tidigare framfört en del märkliga förklaringar till de extremt ökande våldtäktstalen och bland annat sagt i en kommentar till Jimmie Åkessons berömda debattartikel om den islamska faran att ”det är bra att så många våldtäkter anmäls i Sverige”.

Hradilova har även, liksom sexualbrottsforskaren Niklas Långström, menat på att svenskarnas ökande konsumtion av alkohol skall vara ett av skälen till att så många våldtäkter begås. Andra fantasifulla bortförklaringar från Långström är den ”ökande anmälningsbenägenheten” som i nästa mening motsägs av honom själv när han hävdar att ”mörkertalet är stort”. Men faktum är att bland annat Brottsförebyggande rådet hävdar att antalet våldtäkter faktiskt ökar, i alla fall när det gäller våldtäkter där gärningsmannen är okänd.

Vare sig Hradilova eller Långström ens så mycket som snuddar dock vid det som BRÅ konstaterat i tidigare undersökningar, nämligen att antalet våldtäkter där gärningsmannen misstänks vara en icke-västlig invandrare gör att en kraftig överrepresentation för den gruppen föreligger. Och att i sin tur koppla detta till den extremt destruktiva massinvandringen från framför allt Irak, Afghanistan och Somalia är ju för varje tänkande människa en självklarhet.

Hradilova försöker även med den uttjatade och redan vederlagda förklaringsmodellen ”socioekonomiska orsaker”, vilket även i hennes  begränsade tankevärld borde framstå som absurt korkat. För det första så har BRÅ i sin senaste undersökning kompenserat för just ”socioekonomiska orsaker” och trots det kommit fram till en förfärande överrepresentation, och för det andra känns det inte speciellt troligt att man begår överfalls- och gängvåldtäkter för att man är en fattig analfabet med dassig social bakgrund. Tillgreppsbrott ja, men inte våldtäkt.

Förutom att Sverige ligger i en unik världstopp (eller botten om man så vill) är man också urusel på att utreda detta brott så det kan leda till att gärningsmannen grips och fälls. Professor Liz Kelly, med en professur vid Metropolitan University i London och en av Europas främsta forskare när det gäller övergrepp , redovisade i april förra året en EU-studie där man påvisade att Sverige inte bara har flest anmälda våldtäkter i Europa utan ligger dessutom illa till när det gäller att klara upp våldtäktsbrott.

Det positiva var dock att i de fall som verkligen kom så långt som till domstol så har Sverige den högsta andelen fällande domar. Det visar sig också att väldigt få svenska våldtäktsanmälningar är falska, bara två procent.

Man kan ju som medborgare i Sverige tycka att Åkessons initiativ är berömvärt och borde applåderas, men i det politiskt korrekta träsk som Sverige är så fungerar tyvärr  inte alla människor så. Här är det viktigare att misstänkliggöra allt vad SD har att föreslå, oavsett hur bra det är för landet. I DN-artikeln där man berättar om sverigedemokraternas initiativ så skriver man i hånfull ton SD vill kraftigt minska vad man kallar ”massinvandring”, precis som om det inte vore just en massinvandring vi sett dom senaste decennierna. Samma tidning kan dock utan att blinka tala om ”massavvisning” när 20-30 irakiska lycksökare utan asylskäl återsänds till sitt hemland.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: