Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 9 augusti 2010

Stig-Björn Ljunggren: SD kan få 12%

VALET 2010 Nyhetssajten WighsNews har intervjuat statsvetaren Stig-Björn Ljunggren, där han bland annat tar upp Sverigedemokraternas chanser i riksdagsvalet om en dryg månad. Att partiet kommer in i riksdagen ser han som helt självklart och menar att det är både möjligt och troligt att partiet får upp mot 12 procent av rösterna.

Om utgången av valet säger han följande till WighsNews:

-Vi måste räkna med att ett eller två av småpartierna, kanske tre, inte kommer upp till fyra procents gränsen, medan ett annat utan minsta tvekan kommer att få vad som krävs av röster och mer, nämligen Sverigedemokraterna. De har tre huvudfrågor, invandringen, ordningen i samhället och pensionärernas villkor, och på detta kommer de att gå långt.

Det är många som velat jämföra SD med Ny Demokrati, eftersom båda var uppstickare med en invandringskritisk agenda. Ljunggren pekar dock på att SD skiljer sig från NyD genom att de sistnämnda hade en hel del ”knäppskallar” i partiet och saknade starka ledare.

NyD hade inga starka ledare och hade dessutom dragit till sig en del "knäppskallar", eljest hade de nog överlevt. Med SD är de annorlunda.
SD har skaffat sig tre starka ledare med Jimmie Åkesson i spetsen, och man har klokt nog rensat upp i leden och gjort sig av med alltför extrema människor och åsikter, det är både möjligt och troligt att SD skulle kunna få så mycket som 12 procent och att de kommer in i riksdagen kan man bedöma som fullt klart.

Läs intervjun i sin helhet på WighsNews.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: