Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 24 augusti 2010

SSU-hacket: Detta har hänt

HACKER Socialdemokratiska ungdomsförbundets webbplats har under helgen som var utsatts för intrång. Intrånget upptäcktes på söndagen. Den hackade sidan är helt textbaserad och innehåller utdrag ur SSUs mejlkorrespondens. Breven som lagts ut ser ut att ha skickats både mellan medlemmar och till personer utanför organisationen. Ett av breven har sydafrikanska ANC som mottagare.

Ett mejl talade om förberedelser för valet och innehöll länkar till dokument med strategier för landstingspolitiken. ”Detta dokument är hemligt och får inte komma ut!!!!!! Locket på om media försöker luska” står att läsa i brevet. Ett annat dokument är, av filnamnet att döma, ett underlag inför socialdemokraters debatter med Sverigedemokraterna. Just SSU:s ”kamp” mot Sverigedemokraterna intar en central roll i det läckta materialet.

Man skriver i ett dokument bland annat att en "Informationskampanj mot främlingsfientlighet" skall hållas, och eftersom man inte anser sig ha tillräcklig kunskap själva så skall ”experter” från det tungt bidragsfinansierade åsikts- och tankekontrollorganet EXPO användas.

Vi kommer att anlita den antirasistiska tidskiften Expo:s medarbetare för att hålla i föreläsningarna under kampanjveckan. Det är de som kan frågorna om de främlingsfientliga partierna bäst i landet. Skulle vi själva hålla i föreläsningarna skulle det se kunna se ut som om vi pratade i egen sak. Expo är en partipolitiskt obunden organisation/tidskrift och kan därför mycket lättare utåt sett tala om de främlingsfientliga partierna på ett trovärdigt sätt.

Just samarbetet med EXPO, som enligt egen uppgift är helt partipolitiskt obundna och saknar kopplingar till specifika partier och politiska grupper, visar med all önskvärd tydlighet att EXPO bara är ytterligare en gren på det socialdemokratiska trädet, oavsett vad man själva säger.

I dokumentationen som gjorts tillgängligt efter hacket påvisas bland annat också att EXPO upplåter plats för SSU:are att anonymt blogga på EXPO-bloggar.

Ursprungligen postat av juultomten
From: Expo Alexander Bengtsson
Sender: [email]expo.alexander.bengtsson@gmail.com[/email]
Subject: Bloggen
Date: Fri, 13 Aug 2010 13:25:52 +0200
To: [email]niclas.nilsson@expo.se[/email], Magnus Manhammar

Hej!

Här kommer lite instruktioner för att uppdatera bloggen:

Gå in på www.blogger.com
Andvändarnamn: [email]expoblogg@gmail.com[/email]
Lösenord: orjansvall

Ni kommer då till en administration där de tre Expo-relaterade bloggarna finns. Klicka på bloggen "Expo utbildar". Sedan tror jag att ni fixar steken. Det är enkelt.

Inläggen ska inte vara för långa. Och akta er för att skriva lika självgott som extremhögern gör i sina "kamprapporter"… Kika gärna på hur jag och Leman har skrivit tidigare under året.

Frågor på det?

/alex.


Alexander Bengtsson
Reporter/Utbildningschef
Tel: 08-652 60 04 (redaktion)
Fax: 08-652 62 04
Mobil: 0766 – 47 79 95
Adress: Box 8165, 104 20 Sthlm
Hemsida: http://www.expo.se
Prenumerera på Expo: http://www.expo.se/prenumeration.html

Just EXPO:s påståenden om att man är ”partipolitiskt obundna och saknar kopplingar till specifika partier” torde väl därför en gång för alla kunna avfärdas som lögn. Bland övriga godbitar finns också ett förbittrat mail från SSU:aren Sajjad Noroozi i Västmanland där han föga förvånansvärt hävdar att han blivit ”strukturellt diskriminerad” av ett antal andra SSU:are under Almedalsveckan.

Materialet (73)

Filen är ca 7,5 megabyte stor så det kan ta en stund att ladda hem den. Den är också komprimerad i zipformat.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: