Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 30 augusti 2010

Sossepropaganda maskerad till demokratimånad

BORLÄNGE I dalametropolen Borlänge har nu föreningen Tjärnkraft, främst inriktad på arbete i stadsdelen Tjärna Ängar, ett mycket invandrartätt område med hög kriminalitet och tungt bidragsberoende, startat vad man kallar för en ”demokratimånad” där man skall försöka förmå fler invandrare att utnyttja sin rösträtt. Ett mycket vällovligt syfte, om det nu inte vore för faktumet att hela spektaklet är ett maskerat sosse/vänsterjippo för att kunna räkna in ytterligare bidragstagarröster, främst somaliska.

Tjärnkraft kommer att fylla månaden fram till valet med föreläsningar och andra aktiviteter på temat demokrati. Målet är att man skall kunna få upp åtminstone ett femtioprocentigt valdeltagade i området. Man vill att de som kommer till ”demokratimånaden” skall få en insikt i hur svensk demokrati fungerar.

Man satsar stort med två föreläsningar i veckan, soppluncher och demokratifrukostar. Tolkning på bland annat somaliska kommer också att finnas. Allt detta skriver idag Dalarnas Tidningar i sin pappersupplaga, dock inte ett ord på webplatsen. I artikeln skriver man heller inte ett ord om att Tjärnkraft är en organisation med starka kopplingar till socialdemokratin.

Man anordnar regelbundet olika evenemang tillsammans med bland annat ABF, Verdandi, Unga Örnar och andra socialdemokratiska organisationer. Man anordnar också Ramadanfester och internationella kulturaftnar.

Hela jippot har nu uppmärksammats av Pernilla Ohlin, ledarskribent på Dalarnas Tidning.

Under månaden före valet genomför föreningen Tjärnkraft i Borlänge en demokratimånad, för att uppmuntra invånarna på Tjärna Ängar till att engagera sig i valet och rösta. Men bara ett parti finns representerat. Samtliga sju talare på programmet är socialdemokrater.

Tjärnkraft är ett projekt där ABF, Unga Örnar, Verdandi, Hyresgästföreningen och Borlänge kommun samarbetar. Idén om en demokratimånad är hedervärd och helt klart värd att lägga offentliga medel på. Bland annat blir det föreläsningar om sociala rättigheter, utbildning och sjukvård. Provval ska hållas, för att visa hur ett val går till i praktiken. Och efter en månad fylld med seminarier, gratismat och festligheter uppmanas deltagarna att gå och rösta. Det är rätt uppenbart vilka sedlar som förväntas ligga i röstkuverten.

Ohlin är kritisk till att sossepropagandan delvis finansieras av kommunens skatteintäkter, och menar att det borde vara partikassan som skall betala när det ändå rör sig om så flagrant tydlig propaganda från Borlänges styrande sossar.

Visserligen är Tjärnkraft finansierat av organisationer ur arbetarrörelsen. Men i alla demokratiprojekt borde det vara självklart att eftersträva spridning i såväl partifärg som ålder och kön bland föreläsarna. I stället serveras åhörarna debatter rödmärkta med S-propaganda. Det skickar minst sagt felaktiga signaler om vad begreppet demokrati verkligen betyder. Att det även ska hållas en demokratiskola är närmast skrattretande.

Kommunala skattepengar ska inte gå till renodlade socialdemokratiska projekt, utan hämtas ur partikassan. Upplägget kring Demokratimånaden är en skamfläck i den lokala valrörelsen. Förhoppningsvis genomskådar de boende på Tjärna Ängar den röda bluffen.

Att invandrare som är uselt utbildade och i många fall t o m analfabeter skall kunna genomskåda sossebluffen torde dock vara att begära för mycket av dessa människor.

Politiskt Inkorrekt har tidigare skrivit flera artiklar om hur just Borlängesossarna, med flera decenniers oavbrutet maktinnehavbakom sig, nu kan komma att ligga ordentligt dåligt till inför valet om en knapp månad. Misshushållning med kommunens resurser via en massiv mottagning av främst somaliska asylsökande har gjort att invånarna starkt indikerar att sossarnas saga nu bör vara all.

Satsningarna på att ”köpa” invandrarröster, bland annat  med hjälp av olika satsningar på skendemokratiska projekt som denna ”demokratimånad”,  får därför anses vara bevis på att sossarna nu vänder sina blickar mot importerad valboskap istället för sina traditionella kärnväljare.

Politiskt Inkorrekt rekommender starkt våra läsare att ta del av den excellenta skribenten Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen om sin uppväxtstad Borlänge.

dt.se

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: