Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 30 augusti 2010

Så här behandlas en sjuk och hemlös svensk pensionär

SKANDAL Med anledning av diskussionen om hur Sverigedemokraternas valfilm sägs ställa grupper i Sverige  mot varandra är det intressant att läsa om hur Ängelholms kommun behandlar den svenske pensionären Janne Roth, 72 år. Den sjuklige Roth är efter en del personliga problem hemlös och bor på härbärge. Men där får han inte vara på dagarna, trots att två läkarintyg föreskriver att Roth behöver vila.

Sedan Janne Roth blev av med sin lägenhet har han bott tillsammans med sju andra i ett logementsliknande litet rum med våningssängar.

Här måste vi gå ut klockan nio och får komma in igen klockan fem på vardagarna. Det blir ganska många timmar. Och på helgerna får man inte komma in förrän klockan sex.

Hans tillvaro blir inte lättare av att han fått tillbaka sin ischias.

Jag har kraftiga smärtor och har varit hos läkare och fått starka värktabletter och jag blir ofta yr.

Janne Roths bakgrund är knappast den typiske för en svensk bostadslös man. Han har alltid arbetat och gjorde också så fram till sin pensionering. Han har varit kyrkvärd, ledamot av kyrkorådet och barn- och ungdomsledare, sjunger i kör och är engagerad i Amnesty. Men så fick han privata problem och livet spårade ur.

När Roth så i torsdags förra veckan som vanligt skulle kastas ut från härbärget på morgonen vägrade han dock, med hänvisning till sina läkarintyg.

Då sa jag att nu har jag fattat ett beslut, att om jag inte får vara inne i dag heller så får ni ta hjälp av polisen att kasta ut mig.

Det som tidigare varit så omöjligt att genomföra blev då helt plötsligt möjligt. Men bara för en dag…På fredagmorgonen fick Janne Roth snällt kliva ut och fortsätta sin tröstlösa vandring runt i Ängelholm.

Politiskt Inkorrekt finner denna behandling av Janne Roth rent vidrig. Den är omänsklig och diskriminerande, och i ljuset av hur olika kommunala tjänstemän närmast slår knut på sig själva i sin iver att att servera vår invandrade ”nya adel” lägenheter och generösa bidrag så framstår behandlingen av Roth som varandes om möjligt ännu mer vidrig.

hd.se

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: