Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 23 augusti 2010

Sorsele tar emot flest flyktingar och ensamkommande

SORSELE PI skrev i juli om kommunen som tar emot flest flyktingar i landet i förhållande till folkmängden. För att rädda ekonomin i kommunen tog man bl a emot 35 s k ensamkommande ”flyktingbarn”. Kommunen fick ändå kritik för att inte ha tagit hand om dessa tillräckligt bra och nytillskotten själva beskrev Sverige som ett helvete.

Efter att Sorsele drabbades hårt av pensionsavgångar och utflyttningar beslöt man att ta emot 35 s k ensamkommande ”flyktingbarn”, flest bland Sveriges kommuner, vilket man fick sex miljoner kronor av staten för. Ändå riktades det kritik mot kommunen som gick ut på att dessa inte tagits om hand om på ett bra sätt.

Enligt Evalinda Grensman (MP) ska det finnas psykologer på plats för att ta hand om de traumatiserade "barnen". Något som kommunalrådet Roland Wermelin (C) hävdade visst har funnits tillgängligt. Ett "barn" säger att han är oerhört missnöjd med mottagandet och att Sorsele inte är ett bra ställe för hans gelikar. Evalinda Grensman har svårt att hålla tårarna tillbaka när hon återger en av dem säga att det är bättre att åka hem igen hellre än att stanna i Sorsele.

– Det var ett misstag att resa hit, att fly till Sverige för här är ett helvete, citerade Evalinda Grensman en av dem hon pratat med.

SR

SVT Rapport körde en uppföljare under söndagen om läget i Sorsele

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

Anonym sa...

Nej det är ju inte disco varje dag som i Göteborg...
Men de här "barnen" har ju kommit från krig och förföljelse, så det borde ju räcka mer än väl med att det är lugnt och tryggt.
Nej, inse verkligheten som det är. De är inte flyktingar. De är välfärdsemigranter från sina egna fattiga länder och de vill ha, ha, ha!