Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 15 augusti 2010

Somalier med luftgevär bakom skottlossning mot lägenhet?

ÖREBRO Någon eller några sköt med ett vapen in genom ett lägenhetsfönster i Vivalla i Örebro i tisdags kväll. Några av kulorna fastnade mellan fönsterrutorna men några av dem gick rakt igenom och in i rummet. I rummet låg ett barn och sov. Enligt polisen är det troligen ett luftvapen som har använts. Polisen hade då inga spår efter nån misstänkt eller vad som kan ligga bakom. Men PI kanske kan hjälpa till med den jakten.

Sedan var det dags igen. Någon eller några har försökt bränna ner Apelgårdens förskola i Vivalla. Händelsen rubriceras som mordbrand av polisen. Inga personer befunnit sig i byggnaden, men brottet rubriceras som mordbrand.

- Det är ett allvarligt brott att försöka bränna ner en förskola. Man ser också till den ekonomiska aspekten och det hade blivit omfattande skador om den hade brunnit ner, säger vakthavande befäl Lotta Lindblad.

Trots flera bostadsinbrott, skadegörelse och skottlossning med luftvapen genom lägenhetsfönstret i Vivalla vill polisen poängtera att det inte rör sig om en våg av skadegörelse. Samtidigt säger man att det skett en ökad frekvens av skadegörelse i området.

- Vi jobbar aktivt i området, med både civila och uniformerade resurser, säger vakthavande befäl Lotta Lindblad.

Vem eller vilka som kan ligga bakom den ökade frekvensen av skadegörelse vet inte polisen.

Nerikas Allehanda

PI kan hjälpa till åtminstone vad gäller skottlossningen. Ett vittne har mailat oss idag och skriver:

Såg dom igår kväll runt 18.45, 3-4 st somalier eller annat afrikanskt ursprung. Gick helt öppet med ett luftgevär och viftade. Ringde polis direkt då många i grannskapet har katter som sitter i fönstren som kan bli skjutna på. Polisen hade ingen ledig bil.

Ridå..

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: