Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 16 augusti 2010

Socialisterna har en annorlunda syn på demokrati

POLITISKA HAVERISTER Den professionella rättshaveristen Lina Westerlund delar med sig av sin syn på demokrati i det senaste numret av Offensiv, Rättvisepartiet Socialisternas Veckotidning.

I debattinlägget med rubriken "SD måste isoleras och buas ut" skriver hon följande:

När Rättvisepartiet Socialisterna kom till Haninge Centrum i lördags för att sälja våra valmanifest, och Offensiv-tidningar som vi gör varje lördag året om, stod två tanter från det rasistiska högerpartiet Sverigedemokraterna (SD) där.

– Det där är rasister, sade en man och pekade på en av SD:arna som delade ut flygblad för Sverigedemokraterna.
– Jag förklarar bara för mina barn vilka ni är. Ni borde inte få stå här!, sade han sedan till SD-representanten.

Sverigedemokraterna fick inget gehör från de allra flesta som passera de dem, av de få som tog deras flyg blad slängde många dem direkt när de förstod vad det var. Tyvärr var det inte alla som skällde ut rasisterna. De flesta brydde sig inte om dem eller nickade bara uppmuntrande till oss medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna som med ryggar- na mot SD-tanterna stod runt om kring och höjde våra röster för kamp mot rasism och högerpolitik. De få personer som tog ett flygblad från SD fick också snabbt Rättvisepartiet Socialisternas folder "Stoppa Sverigedemokraterna" i handen och en förklaring av vilka det faktiskt var som stod där.

Sverigedemokraterna har sina rötter i nazistiska organisationer och är idag ett rasistiskt och sexistiskt parti som t ex vill strypa rätten till asyl och anhöriginvandringen med 90 procent, avskaffa permanenta uppehållstillstånd och förbjuda att icke svenskfödda medborgare ska få gifta sig innan de fyllt 24 år. SD är också ett högerparti som t ex vill inskränka lagen om anställningsskydd, vill sänka straffåldern till 12 år och dra ner på fritidsaktiviteter för unga. I Haninge föreslår SD nedskärningar på 96 miljoner kronor och är för privatiseringar och ombildning ar av hyresrätter till bostadsrätter.

Det behövs en gemensam kamp för att försvara arbetares, ungdomars, studenters och pensionärers rättigheter och för att stoppa nedskärningar, privatiseringar och annan högerpolitik. Därför är den antirasistiska kampen så viktig. Inte minst leder rasism också till mycket ont i form av mobbning, diskriminering och hatbrott. Den omän skliga flyktingpolitiken där sju av tio nekas asyl innebär t ex att apatiska barn fortfarande utvisas, att politiska flyktingar och hbt-personer utvisas till Iran och att många tvingas leva gömda som papperslösa utan rättigheter. Sverigedemokraterna måste isoleras och buas ut – rasism får aldrig tolereras!

Tycker flicksnärtan Lina Westerlund från Rågsved, som kallar sig för HBT-socialist, samt är en flitig torgtalare där hon runtomkring i Sverige öser ut sitt hat mot Sverigedemokraterna. Hon är djupt engagerad i kampen för att stoppa avvisningar av ekonomiska "flyktingar". Lina åker dessutom gärna till våra grannländer för att sprida lite kaos på gatorna. I detta klipp från TV4 Nyheterna intervjuas Lina Westerlund i efterdyningarna av att hon och hennes partimedlemmar inte uppskattades till fullo av den danska polisen när Rättvisepartiet Socialisterna drog till Danmark för att leva rövare. Inte förvånande upplever Lina att hon "blev otroligt kränkt" av den danska polisen, och "skulle polisanmäla polisen".

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: