Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 augusti 2010

Sifo: Fortsatt alliansledning

De borgerliga behåller en klar ledning i Sifos nya mätning som presenteras idag. S och V får tillsammans bara 35,7 procent av väljarnas röster. De båda röda partierna når idag en historisk bottennotering i Sifo. Under en borgerlig regering har stödet för S och V aldrig varit så lågt som i dagens mätning, skriver SvD.

Sverigedemokraterna får 4,6 procent (+0,9). Av någon anledning väljer SvD ej att redovisa några siffror på undersökningen som de har beställt. Diagrammet är hämtat från Expressen.

Huvudförklaringen till dagens svaga Sifosiffror för de röda partierna är att väljarna flydde från Socialdemokraterna i slutet av våren, efter att de rödgröna hade presenterat sin gemensamma ekonomiska politik. Vanligtvis försvinner en majoritet av de besvikna S-sympatisörerna till Vänsterpartiet. Trenden nu är att missnöjda S-väljare söker sig till andra partier och att frustrerade S-väljare inte längre ser Lars Ohlys parti som ett seriöst alternativ för att markera sitt missnöje.

Men enligt Socialdemokraterna själva är förklaringen att partiets sympatisörer har "lagt sig på soffan" istället för att byta parti. Att vinna tillbaka dem är därför en av kampanjarbetarnas huvuduppgifter fram till valet.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: