Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 4 augusti 2010

Så här värnar man om djurens rätt

Stackars, stackars muslimer. Nu har dom fått ännu en anledning att hata Sverige.

Halalmärkt kött inte slaktat efter muslimska regler

För en muslim som köper kött garanterar halalstämpeln att köttet är slaktat enligt islams regler. Men stor del av det halalmärkta köttet i Malmös butiker är slaktat på Scan i Kävlinge, i strid med flera principer som Sveriges muslimska råd anser viktiga. Diskrimineringsombudsmannen kräver lagändring, i religionsfrihetens namn, för att halalslakt ska tillåtas.

NEJ vi ska inte ändra några lagar. Djuren ska skyddas, så enkelt är det. Vi kan inte tillåta lidande för att en sagobok säger att detta är rätt. Vad är då nästa sak vi ska ge vika för att blidka dessa religiösa dårar? Låt mig dra till något extremt, men stening. För det är minst lika viktigt för en muslim att få straffa och döda en kvinna som begått äktenskapsbrott som att få äta halalslaktat kött. ALLT finns i de islamiska texterna.

I Sverige är det förbjudet med halal- och koscherslakt, sägs det. Diskrimineringsombudsmannen kräver en lagändring. Sveriges muslimska råd kräver en lagändring. Judiska centralrådet kräver en lagändring.

Men hos Scan i Kävlinge har muslimska privata entreprenörer de senaste fem åren hyrt in sig för att slakta. Köttet säljs som halal i Malmös affärer, trots att slaktmetoden egentligen bryter mot flera regler som Sveriges muslimska råd anser nödvändiga.

Sverige har i många år kämpat för att införa ett rättvist och tryggt djurskydd. Vi har absolut inte nått hela vägen fram. Men ska vi nu förstöra allt detta för att några dårar i skägg, klänning och roliga hatt säger så.

Nu får det räcka. Varför är det så tyst ifrån alla djurrättsaktivister om detta? Alla de som annars vrålar sig hesa om djurens rätt. Var är dom? Var är alla våra goda politiker som säger sig värna livet och rättvisan?

Det allra viktigaste är att slaktaren slaktar djuret i Guds namn, alltså säger bismillah, säger Idriz Karaman.

Så detta är att värna om djuren? Svensk lag kräver bedövning. Vad är viktigast, djurskydd eller religionsfrihet? Det är absolut djurens skydd. Sagoböcker ska inte ges mer utrymme i samhället.

Reglerna  för halalslakt, enligt Hikmainstitutet.Metoden är medeltida och barbarisk.

Varning, starka bilder!!!

I traditionell muslimsk halalslakt får man inte bedöva djuret före snittet, varken med el eller bultpistol. Djuret ska vara vänt mot Mecka. Slaktaren ska ha ögonkontakt med djuret. Ett djur ska inte kunna se ett annat djur dö.

Samtliga dessa regler bryter Sahbi Mettichi mot när han slaktar på Scan. Han rycker på axlarna och ler.

– Det viktiga är att jag säger bismillah.

Bismillah är arabiska och betyder i Guds namn. Vi noterar att Sahbi Mettichi oftast inte uttalar ordet.

– Det viktiga är att jag säger bismillah med hjärtat, säger han och gör en gest mot bröstkorgen.

SydSvenskan


Liknande inlägg

  • Djurens rätt inom Islam
  • Vi muslimer värnar om yttrande och åsiktsfrihet
  • Nästan rätt
  • Error-ist, med rätt att vara krängkt
  • Relaterade inlägg tack vare Yet Another Related Posts Plugin.



    Ursprungsartikel
    Källa: Allahu Akbar (medlem)

    1 kommentar:

    Linus sa...

    "Varför är det så tyst ifrån alla djurrättsaktivister om detta? Alla de som annars vrålar sig hesa om djurens rätt. Var är dom?"

    Vi ställer oss precis som vanligt på djurens sida och motsätter oss slakt. Oavsett om det sker med koldioxid, avblodning, slaktmask eller andra sätt att döda dem helt i onödan för vår egen skull. Så är det.