Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 11 augusti 2010

Ronneby: Utländska bröder pekas ut

BLEKINGE Politiskt Inkorrekt berättade i måndags om dom omfattande problem med våld och annan brottslighet som invånarna i Ronneby har haft att förhålla sig till på senare tid. I artikeln nämndes att Blekinge Läns Tidning på ett mycket politiskt korrekt sätt svävande hade beskrivit problemens upphov som ett ”ungdomsgäng” . Med erfarenhet av förskönande omskrivningar och med information från uppgiftslämnare kunde dock PI meddela att det rörde sig om en invandrarpöbel inflyttad från södra Skåne.

I dagens upplaga av Sydöstran väljer man, till skillnad från BLT, att konfirmera Politiskt Inkorrekts information genom att direkt peka ut två eller fler bröder av utländsk härkomst, tidigare bosatta i Helsingborg som i våras flyttade till Ronneby, som tillsammans med ytterligare ett par personer inom kort kommer att åtalas vid tingsrätten i Karlskrona för olika brott.

Enligt polisen har dessa bröder och deras anhang mycket att svara för. De anklagas för utpressning, hot, stölder, inbrott och misshandel och dessutom håller de sig med kamphundar som tränas bakom gymnasieskolan i Ronneby. Polisanmälningarna har i princip haglat över dem sedan de flyttade till Ronneby för fyra-fem månader sedan.

I början av juni greps de utanför en restaurang i centrala Ronneby efter att ha uppträtt mycket stökigt inne i restaurangen och till och med hotade att skjuta en av de anställda. Det var heller inte första gången de hotade att ta livet av någon. I ett anmälningsfall uppges de ha försökt pressa en 13-åring i Ronneby på pengar. Om inte 13-åringen fixade den begärda summan skulle föräldrarna inte bli särskilt gamla, löd hotet.

Uppgifter om att bröderna skulle ha ”omplacerats” från Helsingborg till Ronneby med kommunens goda minne har florerat, något som dock med bestämdhet avvisas av socialtjänsten i Ronneby.

Sektionschef Göran Fridh på socialtjänsten i Ronneby säger:

Det går inte till så. Socialen kopplas in i händelse av att det handlar om minderåriga eller barnavårdsärenden. De här personerna har med all säkerhet flyttat till Ronneby på egen hand, men det går inte utesluta att de fått hjälp från sin hemkommun med hyresinbetalningarna i Ronneby i ett inledningsskede.

Ronnebyborna är dock upprörda över vad man betraktar som flathet och handlingsförlamning från både polis och socialtjänst. Enligt uppgifter skall det finnas planer på att starta ett medborgarde för att själva ta itu med dessa alltför vanliga konsekvenser av en sinnessjuk svensk invandingspolitik.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: