Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

Rakryggat Frankrike fortsätter zigenardeporteringar

FRANKRIKE Trots omfattande protester från politiskt korrekta gummiryggar runt om i Europa fortsätter Frankrike att rakryggat stå för sitt beslut att utvisa dom stora mängder kriminella och tiggande zigenare som plågar landet. På torsdagen väntades deportation av ytterligare hundratals zigenare och resande.

Enligt myndigheterna eskorterades två bussar av polis till den internationella flygplatsen Charles de Gaulle i Paris, och sammanlagt skulle 283 män, kvinnor och barn flygas ut från Paris och från den internationella flygplatsen i Lyon med destination Rumänien.

Den franska regeringens hårda tag mot zigenare och resande har väckt stark kritik och EU-kommissionen uppmanas att fördöma den franska politiken som den politiska oppositionen anser bryter mot EU-lagar. Vad kritikerna anser om att zigenarna bryter mot fransk lag via omfattande tjuvnad och våldsamma upplopp framgår ej.

De kontroversiella insatserna har också kritiserats av FN-organ och katolska kyrkan. Men Frankrikes immigrationsminister Eric Besson sade på onsdagen att regeringen ökar takten på deporteringarna av zigenare till Rumänien och Bulgarien. Besson hävdar att 8 000 hade deporterats i år och att de flesta rest frivilligt.

SvD

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: