Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 19 augusti 2010

Protester mot flyktingboende i Knislinge

SKÅNE I idylliska Knislinge i nordöstra Skåne har en skrivelse med över 150 namnunderskrifter överlämnats till komunnen, i protest mot en eventuell flyktingförläggning på Röda skolan.

”Är det så här man tänker sig att bli en attraktiv kommun är det här definitivt fel väg att gå”, skriver man och tillägger att ”det är högst olämpligt att placera en sådan verksamhet intill dagis och skola.”, skriver Kristianstadbladet.

Det är närboende till skolan samt andra Knislingebor som undertecknat skrivelsen. De ansvariga för det hela säger att de kunnat få ihop många fler namnunderskrifter ifall de inte varit tvungna att lämna in listan till Tillsyns- och tillståndsnämnden som tar upp bygglovet idag [tisdag].

Klockarens hyresgäster har tidigare fått ge sin åsikt och där var hela 17 av 18 av de tillfrågade negativa.

Tommy Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Östra Göinge kommun försöker dock tona ner situationen.

– Det finns inga beslut tagna om detta över huvud taget. Vad kommunen gör är att vi diskuterar med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Först när det finns en sådan överenskommelse kommer vi att titta på driftsformerna.

Enligt honom finns flera alternativ för flyktingboendet och det finns ännu inga beslut på att placera eventuella flyktingar på Röda skolan. Ändå har fastighetsägaren ansökt om bygglov.

– Jag har förståelse för att man reagerar så här nu när det här bygglovet dök upp, säger Tommy Johansson och lovar att om det skulle bli aktuellt så kommer ett informationsmöte att anordnas.

Tidigare artiklar

Nedlagd skola i Skåne blir boende för många ensamkommande
Grannar vill inte ha boende för "flyktingbarn"

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: