Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 1 augusti 2010

Penningsmugglare hade kroppsöppningar fyllda med euro

NORGE I onsdags kunde en nigeriansk 19-årig kvinna gripas på Oslos flygplats Gardermoen sedan det visat sig att hon försöke smugga ut 20 000 euro uppstoppade i vaginan. Hon var på väg till Amsterdam och uppgav att hon gjorde detta som en tjänst till en man hon träffat på Internet.

Polsen ser detta som ett klart fall av valutasmuggling och uppger att kvinnan sannolikt endast använts som kurir. Sätten att smugga pengar på detta vis är inget ovanligt för den norska polisen. Tidigare i år blev en likaså nigeriansk man stoppad och kroppsundersökt. Det visade sig då att han hade stoppat upp exakt samma summa, 20 000 euro, i en annan kroppsöppning, också belägen under midjan.

Tre dagar senare stoppades ånyo en annan man av samma anledning, men han hade nöjt sig med hälften så mycket pengar uppstoppade i baken.

Polisen på Gardermoen har hittills i år beslagtagit 9,88 miljoner norska kronor som smugglare försökt föra ut ur landet. Vid samma tid förra året var den summan 7 miljoner. Man har med gott resultat använt sig av en specialtränad hund som alldeles på egen hand lyckats sniffa upp 5,7 miljoner. Polisen är säkra på att det rör sig om förtjänster av olagligt slag, exempelvis på narkotikasmuggling och annan svart ekonomi.

vg.no




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: