Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 10 augusti 2010

Osmaklig ledarartikel i Sydsvenskan

OSMAKLIGT Den notoriskt islamiseringspositiva tidningen Sydsvenskan har idag en ytterst osmaklig ledarartikel där man redogör för läget inför valet och mer specifikt efter den senaste SIFO-undersökningen som gav SD 4,1 procent.

Det resultatet skulle innebära att Sverigedemokraterna erhåller en vågmästarposition efter valet den 19 september, vilket får ledarartikelns anonyma författare att tillgripa formuleringar som implicit jämför SD med nazisterna.

Artikeln redovisar inledningsvis någorlunda korrekt och saklig information, men när författaren sedan skall avleverera sina åsikter om SD och dess sannolika inträde i riksdagen efter valet tappas omdömet helt.

I artikeln ”Två block och en tuva” skriver man:

Dessvärre är det nog realistiskt att räkna med att Sverigedemokraterna tar sig in i riksdagen. Erfarenheter från tidigare valrörelser visar att opinionsinstituten har en tendens att underskatta stödet för SD. Inför valdagen 2006 såg det ut som Sverigedemokraterna skulle få som mest drygt 2 procent av rösterna. Partiet fick 2,9 procent.

En föraning om vad som väntar med SD i riksdagen gavs i partiledaren Jimmie Åkessons sommartal i hemstaden Sölvesborg i lördags. Där lovade han att göra våldtäkter till en valfråga.

Och SD vore inte SD om inte skulden för sexuella övergrepp – liksom för allt annat ont – lades på invandrarna.

Riksdagens partier kan, om viljan finns, se till att ett litet ytterlighetsparti som Sverige demokraterna inte får något inflytande över den förda politiken.

Men de kan få svårt att förhindra den förgrovning och förbruning av den politiska debatten som är att vänta om SD tar sig in i riksdagen, Sveriges främsta politiska församling.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: