Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 8 augusti 2010

Osäkerhet om vilket block som leder i senaste Sifoundersökningen

Den borgerliga regeringsalliansen ökar försprånget till den rödgröna oppositionen visar en ny Sifo-mätning. Men inga förändringar för de enskilda partierna är statistiskt säkra jämfört med förra mätningen, och inte ens den borgerliga alliansens övertag är helt säkerställt. För båda blocken finns en felmarginal på 2,8 procentenheter, vilket gör att de rödgröna kan vara i ledningen eller att alliansen kan ha en klar egen majoritet, skriver Svenska Dagbladet.

Regeringsalliansen får i mätningen tillsammans 49,3 procent, en uppgång med 0,9 procentenheter. Den röd-gröna oppositionen får 46,0 procent stöd, det är en liten ökning med 0,4 procentenheter. Sverigedemokraterna minskar med 0,2 procentenheter till 4,1 procent.

Moderaterna är Sveriges största parti just nu med 32,6 procents stöd, Socialdemokraternas fria fall fortsätter i opinionssiffrorna till 30,6 procent. Socialdemokraterna ser ut att gå mot ett katastrofval med Mona Sahlin vid rodret

Chefen för Sifos opinionsmätningar, Toivo Sjörén, tar detta till intäkt för att konstatera att Socialdemokraterna och Mona Sahlin ”inte lyckats repa sig under sommaren”.

– De ser ut att göra ett sämre resultat än 2006 som ansågs vara ett katastrofval inom socialdemokratin, nu är siffran historiskt låg och de är inte ens största parti längre, säger Sjörén som citeras i Aftonbladet.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: