Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

Organiserade ligor härjar i Umeå polisen maktlös

ORGANISERAD BROTTSLIGHET I Västerbotten har man stora bekymmer med organiserade kriminella ligor som åker runt och gör inbrott och stölder i Umeåtrakten. Ofta, men inte alltid, riktas misstankarna mot personer som åker omkring i utlandsregistrerade bilar.

Polisen hittade misstänkt stöldgods i bilar som stoppades under en razzia i inlandet förra veckan. Ett 20-tal bilar och ett 40-tal personer kontrollerades. Men alla, utom en som vistades olagligt i Sverige, gick fria eftersom godset inte var anmält stulet. Stöldgodset varierar allt ifrån koppar till båtmotorer och motorsågsdelar till verktyg och elektronik. Och stöldgodset är många gånger väl undanstoppat. Man har även hittat motorsågskedjor gömda i bilens motorutrymme. Men det är svårt att stoppa ligornas framfart. Polisinspektör Henry Vesterlund, vid polisens kriminalunderrättelsetjänst i Umeå:

- Jag förstår mina kollegors frustration och det är inte bra för personalen som jobbar ute på fältet när de står maktlösa i dessa situationer. Men vi måste ha bevis att det verkligen rör sig om stöldgods för att kunna lagföra. Det handlar om rättssäkerhet helt enkelt, säger Henry Vesterlund.

Ronny Adolfsson är chef för ordningspolisen i Umeå och han menar att det bedrivs ett bra polisarbete utifrån de resurser som finns tillgängliga.

- Vi vet att det under den här tiden på året, när folk lämnar sina fritidsstugar, sker många inbrott och stölder. Vi har bra underrättelseinformation och det ska sägas att vi har lagfört flera personer som kan bindas till brott.

VK

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: