Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 19 augusti 2010

Norsk kommunordförande: Vi har fått nog!

ASYLANTER Politiskt Inkorrekt kunde i början på juli berätta om dom våldsamma upplopp med flera anlagda bränder som drabbade flyktingförvaren i Fagerli och Lier i Norge. Efter de uppskakande händelserna förflyttades 65 stycken av upploppsmännen till Haslemoens flyktingförvar i Hedmark. Nu verkar historien upprepa sig även på det stället.

På Haslemoen sliter nu personalen med slagsmål, anlagda bränder och falska brandlarm. Bara senaste veckan har brandkåren haft över 20 uttryckningar till mottaget. Och nu slår kommunordföranden tillsammans med resten av kommunens styrelse larm. Man fruktar att situationen på mottaget skall eskalera till att helt hamna utanför kontroll. Brandchefen i Hedmark har till och med hotat med att stänga hela mottaget.

Kommunordförande Kjell Konterud (Arbeiderpartiet) är mycket upprörd över situationen och kräver nu en rad åtgärder från UDI (Utlendingsdirektoratet), Norges motsvarighet till Migrationsverket.

Vi har fått nog. Den senaste veckan har vi haft över 20 brandutryckningar till mottaget. Oroilheterna skapar en otrygg miljö för både barn och vuxna i området.

Konterud säger också att det stökiga invandrarklientelet på mottagningen ställt till med bråk även i själva samhället. Dom senaste dagarna har bevakningen mer än fyrdubblats på grund av bråken och bränderna. Man har också satt in extra bevakning som patrullerar runt själva området utanför mottaget. Ledningen har inte lyckats avslöja exakt vem eller vilka som kan anses vara anstiftarna till bråken, och kräver därför även att få installera övervakningskameror.

VG

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: