Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

När Brå talade sanning.

Sverigedemokraterna våldtäktsrapportBrå:s reaktion på Sverigedemokraternas granskning av våldtäktsdomar är intressant. SD har granskat 114 domar för våldtäkt mot vuxna från hela landet. Granskningen visar samma resultat som Brå:s egen tidigare forskning: utrikes födda är starkt överrepresenterade i våldtäktsbrott. I den här undersökningen är 48 procent av de dömda gärningsmännen utrikes födda. Det ska ställas mot att de utgör 14 procent av befolkningen. Vid grov våldtäkt är 64 procent av gärningsmännen utrikes födda. Störst överrepresentation har irakier. De utgör 1,26 procent av befolkningen men10,53 procent av de dömda våldtäktsmännen. Det innebär en överrepresentation på 8,36 gånger.

Brå är en statlig myndighet vars verksamhet ska vara objektiv och vetenskaplig. Men verksamheten utgår från en tydlig politisk agenda, och man skyr inga medel för att bortförklara undersökningen. Med sin "våldtäktsexpert" Klara Hradilova-Selin i spetsen går Brå emot sin egen tidigare forskning och agerar som om de vore att politiskt parti i den pågående valrörelsen.

I Brås rapport från 2005 finns ett stycke som egentligen säger allt. Detta korta stycke är kanske det viktigaste som Brå någonsin har producerat. Det är logiskt, självklart och borde föranleda våra politiker att allvarligt fundera över vår nuvarande invandringspolitik.

Det står på sidan 11 där man tar upp frågan om varför överrisken bland utrikes födda har ökat sen förra rapporten, 1996.

Att överrisken för de utrikes födda har ökat beror inte på att vissa invandrargrupper i dag i större utsträckning är registrerade för brott än för 12 år sedan.

Ökningen förklaras i stället i huvudsak av att antalet personer i Sverige som tillhör de flyktinggrupper, som redan i tidigare studier visat sig ha en särskilt hög överrisk, har ökat.

Vad detta stycke säger är att om vi fortsätter med dagens invandring så ökar vi medvetet brottsligheten i Sverige. Undrar hur FI-ordföranden Gudrun Schyman tänker tackla detta problem?

Genusundervisning i förskolorna i Irak, Somalia och Afghanistan?




Ursprungsartikel
Källa: Affes Statistik-blogg (importerat inlägg)

Inga kommentarer: