Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

I Södertälje har bilbränderna ökat med 300 procent

VANDALISM Sedan 1996 har 1231 bilar brunnit i Södertälje kommun. Natten till onsdagen brann ytterligare fem bilar. Mycket invandrartäta Södertälje är en av de värst drabbade kommunerna i Stockholms län. Sveriges mest invandrartäta kommun Botkyrka ligger också i toppen vad gällande den dramatiska ökningen av bilbränder.

Siffrorna från Södertälje visar alltså en ökning på 300 procent sedan 1996. Skillnaden jämfört med exempelvis Nacka kommun som har ungefär lika många invånare är enorm. I Nacka har det brunnit 290 bilar sedan 1996. Förra året brann 22 stycken. Nacka har i förhållande till Södertälje och Botkyrka mycket få invandrare. Nacka är också socialdemokraternas chefspolitruk Mona Sahlins hemkommun…

Man vågar sig inte på att gissa vad som ligger bakom alla bränder i Södertälje och hävdar att det inte finns något entydigt svar på det. Men enligt Rolf Andreasson som jobbar på kriminalunderrättelsetjänsten i Södertälje så finns tre huvudförklaringar.

Det kan vara ”ungdomar” (politiskt korrekt eufemism för invandrargäng, vår anm.) som tycker att det är kul att få dit räddningstjänsten, eller så kan det röra sig om försäkringsbedrägerier. Sedan kan det även brinna bilar till folk som är utsatta för utpressning, förklarar han.

I kommentarerna till artikeln hävdar en som räknat ordentligt att siffran egentligen är 400 procents ökning.

LT

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: