Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

Mellanöstern-invandrare har egna domstolar i danska Gellerup

DANMARK Bostadsområdet Gellerupparken i danska Århus är som Rosengård, ett mångmiljonprogram från 60-talet. Idag bor där en mix från Marocko, Egypten, Somalia, Gambia, Pakistan, Irak, Libanon, Syrien, Palestina, Turkiet, Chile m fl länder. Området är socialt utslaget, hårt kriminellt belastat och har varit i polisens blickfång under flera års tid. Personrån, stölder, skottlossningar, överfall, mordbränder är frekvent förekommande. Enligt statistiken är mer än var fjärde mellan 10 – 14 år kriminell, och 22 procent i åldrarna 15-17 år. Under 2007 gick kriminaliteten upp med 48 procent.

I början av 2007 fick man stänga den lokala Shell-stationen efter år av rån och överfall mot personal och kunder. Det var också i Gellerup som unga invandrarligister satte allt möjligt i brand under ett antal dagar 2008. Polisen gick in med stora styrkor men det blev bara förvärrat. Krigstillstånd rådde helt enkelt. Ungefär som Rosengård vid Ramels väg när det exploderar emellanåt. Och föga förvånande är Gellerup islamiserat med mängder av källarmoskéer och rabiata islamister.

Mellanöstern-invandrare har egna domstolar

Nu visar det sig att araberna som bor i området har egna ‘domstolar’. Man vill inte blanda in rättsvårdande myndigheter över huvud taget. Ett av skälen är att de som vittnar i ‘domstolarna’, exempelvis ett offer, annars fruktar repressalier från de grövst kriminella invandrargängen i området. Ett annat skäl är ära och heder. Det anses vara mindre klädsamt att blanda in dansk polisen oavsett vad det gäller.

Det betyder att ett antal kriminella går fria från ansvar enkom på grund av att deras landsmän vägrar vittna eller polisanmäla. Istället gör man upp inbördes i dessa ‘domstolar’. En våldsman dömdes av en ‘domstol’ att köpa sitt offers tystnad genom kontant betalning.

Polisen betecknar utvecklingen som en stor tillbakagång. De har jobbat länge på att upprätta förtroendet och därmed få folk att vittna mot diverse kriminella. Istället upptäcker man dessa ‘domstolar’ där man gör upp i det tysta.

TV2
Århus Stifttidende

Gellerup

Den danska föreningen Stoppa islamiseringen var modiga nog att demonstrera i Gellerup – men under hård polisbevakning. Det behövdes verkligen.

Siste man tar flaggorna i Sverige, Norge och Danmark…

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: