Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 augusti 2010

Jättedemonstration mot Obama på Martin Luther King-dagen

Det var den konservative FoxNews-profilen Glenn Beck som höll i Teapartyrörelsens möte på Lincon Memorial under parollen ”Restoring honor” (återuppbygg hedern). Syftet var, som alltid när Teapartyrörelsen protesterar, att visa motstånd mot Obama och den framväxande amerikanska socialstaten.

Enligt SVT, som kallar Teapartyrörelsen för en ”folklig extremhöger”, ska Glenn Beck ha varit omedveten om att dagen krockade med årsdagen av Martin Luther Kings tal.

Teapartyrörelsen är den just nu största politiska rörelsen i USA och jämförs med 68-generationen och vänstervågen på 60-talet. Rörelsen består till överväldigande majoritet av vit, kristen, amerikansk ultrahöger som tröttnat på höga skatter och USA:s roll som världspolis.

Rörelsens frontman, den 75-årige texasrepublikanen och läkaren Ron Paul, driver efter sin förlust i de republikanska primärvalen 2008 en ”kampanj för frihet” där han opponerar sig mot statlig valutakontroll, krig, bistånd och sjukvårdsreformen som Obama nyligen drivit igenom. Parallellt med den traditionalistiskt konservative Paul försöker Fox News lyfta fram den tidigare vicepresidentkandidaten Sarah Palin, som är en neokonservativ republikan och hemmafru från Alaska.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: