Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

Invandrare får dyr tandvård betald av socialen

TANDVÅRD I radioprogrammet Karlavagnens telefonväkteri med partiledarna var det under torsdagen Mona Sahlins tur att svara på lyssnarnas frågor. Bland annat ringde en anställd inom tandvården in och berättade om pensionärer som inte har råd med nya tänder, samtidigt som socialen godkänner och betalar hela tanduppsättningar för socialbidragsberoende invandrare.

Ungefär 35 minuter in i programmet hör vi Jessica från Helsingborg. Hon jobbar inom tandvården och säger att hennes arbetssituation kraftigt förändrats på grund av den stora invandringen.

Hon berättar om patienter som är pensionärer och inte ens kan tugga sin mat men som inte har råd med nya tänder, medan nästa patient, som är invandrare, får godkänt från socialen att helt kostnadsfritt få en helt ny käke eller tanduppsättning, något som i vanliga fall kostar åtskilliga tusenlappar. Skattebetalarna får stå för kalaset. Om däremot en pensionär, som jobbat och slitit hela sitt liv, försöker ansöka om samma sak blir det avslag direkt. Det är den skrämmande verkligheten i dagens Sverige.

Sahlin maler sedan på med de vanliga politiskt korrekta flosklerna om att man inte kan ställa grupp mot grupp och att alla kommuner måste hjälpa till att ta emot invandrare. Hon har dock rätt i att det inte är de enskilda invandrarnas fel. Det är de nuvarande riksdagspolitikerna som skapat denna bisarra situation. Hon talar vackert om att alla ska ha rätt till lika vård, men att minska invandringen för att ha råd med detta nämns inget om.

Avslutningsvis frågar programledaren Sahlin varför det aldrig blir bättre med integrationen, efter att både den förra och nu sittande regeringen i sina valmanifest konstaterat att integrationen har misslyckats.

Sahlin påstår då att politikerna nu minsann lärt sig av misstagen och att det ska bli bättre framöver, trots en fortsatt massinvandring med runt 100.000 beviljade permanenta uppehållstillstånd per år. Vidare säger hon:

Det finns mycket bra förslag nu ifrån många av de demokratiska partierna om detta.

Underförstått att Sverigedemokraterna är ett odemokratiskt parti, trots att partiet med mycket stor sannolikhet sitter i Sveriges riksdag om några veckor. Det säger en hel del om Mona Sahlins syn på demokrati. Inringaren försöker bemöta Sahlins floskler men blir dock avbruten av programledarna och sedan avslutas samtalet.

Lyssna på programmet här (c:a 35 min in kommer samtalet från Jessica).

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: