Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 17 augusti 2010

Insändare: Invandringspolitiken Det största debattämnet

[INSÄNDARE] Så borde det naturligtvis vara men i vårt land ska vi inte ställa människor mot varandra säger våra politiker trots att det är det politik går ut på. Pengarna kan inte räcka till allt, politikernas uppgift är att prioritera. Anställer man fler byråkrater och politiska sekreterare blir det färre i vården och skolan. Jobbar fler människor blir det mer över till dem som inte jobbar. Kommer det människor som inte kan eller vill jobba kostar det − det är enkel matematik.

På varje enskild område, utom ett, manglas budgetar in absurdum, det räknas, prutas, räknas igen på kronor och delar av procent. Så ska det naturligtvis vara.

Våra samlade skatteintäkter är nästan 1 500 miljarder kronor. Det är en icke föraktlig summa men när man räknar ihop de olika blockens politik så skiljer det mellan 0,5 och 1 procent i utgifter totalt och skillnaden i fördelningar är också småsummor. Det känns nästan löjligt med all uppståndelse för ett val som ändå ger så lite skillnad.

Oppositionen har lovat att toppa regeringens alla förslag med 12 miljarder och det är 0,8 %. Hiskeliga summar eller hur!

Ett område är fridlyst − invandringen har vi inte en aning om,…fel jag har en aning om vad det kostar men ingen i officiell ställning räknar på det, i varje fall inte offentligt, fast jag misstänker att det är många nävar som knyts i fickorna av vanmakt runt om i vårt land för denna fega flathet.

Tänk om vi skulle driva andra områden på samma sätt, tänk om Sahlin sade att försvaret går med vinst, nej 300 miljarder i förlust skriker Ohly lägg ned bums. Så går det inte till, Reinfeldt vet att det kostar 44 707 384 000 kronor. (44,7 miljarder) han vet att kriminalvården 6 407 224 000 kr (6,4 miljarder) han vet att rättsväsendet totalt kostar 32 624 297 000  kr (32,6 miljarder) han vet vad allt kostar ned till tusenlappen utom en enda sak − invandringen.

Kostar den 30 miljarder, 300 miljarder som det står om här eller går den med vinst? Har vi brist på arbeten på grund av en världens generösaste invandringspolitik eller har vi arbetskraftsbrist som politikerna säger. Det borde vara självklara debattämnen i valrörelsen men som sagt − Lagt lock ligger.

I det olydiga Danmark är det dock som det borde vara här, där är Utlänningspolitiken det största – debattämnet.

Här ett diagram från Affes statistikblogg på antalet människor som kommer från "farliga länder" Långt ifrån alla som kommer från dessa länder är kriminella eller våldsbenägna men växer man upp under vidriga förhållanden ökar nog risken − men det får vi inte diskutera. Har Sverige möjligheter och råd att fortsätta eller kör vi vårt land i botten och till vilken nytta då?

Tommy Pettersson



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: