Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 10 augusti 2010

I Norge talar man klarspråk om våldtäkterna

VÅLDTÄKTER Medan svenska ”experter” och politiskt styrda BRÅ gör sitt bästa för att släta över invandrares överrepresentation i våldtäktsstatistiken talar man i vårt grannland Norge klarspråk. Senast igår skrevs om en kvinna som blev brutalt överfallen och utsatt för ett våldtäktsförsök av en mörkhyad, troligtvis afrikansk, förövare. Hon räddades dock i sista stund av en för henne okänd man.

Den 23-åriga kvinnan berättar att hon gick ensam hem längs Akersälven och passerade fem män som satt på en bänk. En av männen reser sig upp och börjar följa efter henne. Hon upplever det som otäckt att han följer efter henne och stannar därför så han kan gå förbi. Då slår han henne hårt i huvdet och magen så hon ramlar till marken. Han kastar sig över henne och är precis på väg att dra av sig byxorna då en okänd man dyker upp och avbryter våldtäktsförsöket samt skrämmer iväg våldtäktsmannen, säger polisinspektör Hanne Kristin Rohde från Oslopolisen till VG Nett.

Han skäller även på kvinnan för att hon gått ensam längs älven sent på kvällen, men försvinner dock från platsen innan polisen hunnit anlända, säger Rohde.

Kvinnan beskriver våldtäktsmannen som mörk, sannolikt av afrikansk härkomst. Utöver detta har de inte mycket att gå på och hoppas på att den okända mannen som avbröt våldtäktsförsöket, eller andra vittnen ska höra av sig.

I samband med artikeln om våldtäktsförsöket länkar även VG till sin tidigare avslöjande artikel om överfallsvåldtäkter i Oslo, ”Innvandrere bak alle anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo”, där det framkom att det i SAMTLIGA fall var icke-västliga invandrare som var förövare vid våldtäkterna under de senaste tre åren. Granskningar som Nerikes Allehanda senare gjort visade att detsamma gällde även för de senaste fyra åren.

BRÅ bortförklarar sin egen statistik

Samtidigt har det här i Sverige blossat upp en debatt om invandrares överrepresentation vid våldtäkter, sedan Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i sitt sommartal häromdagen lovade att partiet ska granska samtliga våldtäktsdomar under senaste året i Sverige.

I gårdagens Rapport fick BRÅ:s ”opartiska” expert Klara Hradilova-Selin (som för övrigt är medlem i Facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack”) uttala sig och hon medger att invandrare oftare misstänks för våldtäkter, men bortförklarar det med att det handlar om fördomar och att våldtäktsoffren skulle skylla på invandrare, trots att de blivit våldtagna av svenska förövare.

Hon misstolkar även Åkesson (medvetet?) när hon talar om att signalement i polisanmälningar inte skulle vara pålitliga när det står att våldtäktsmän är mörkhåriga eller talade med brytning. Nu var det ju dock inte polisanmälningar utan DOMAR över dömda våldtäktsmän som SD skulle granska, vilket är en avsevärd skillnad.

Relaterat

http://www.youtube.com/watch?v=NQaZ4nE4CLc

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: