Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 5 augusti 2010

Förbud behövs


Folkpartiets Jan Björklund har droppat förslaget om att enskilda rektorer skall få införa förbud mot burka i sin skola. Både SvD och framförallt DN ställer sig negativ till förslaget, med lite olika motivering. Att våra liberala tidningar ställer sig avvaktande till ett i grunden konservativt förslag som burkaförbud i skolan är inget att förvånas över. Så här skriver SvD i sin rubrik.


När kommer ett FP-förslag utan ordet "förbjud"?


I vårt liberala samhälle behövs förbud, regler och fasta ramar. Det är inte så att vår befolkning är förtryckt av stränga lagar och en elak polis som bevakar varje steg medborgarna tar. Problemet i vårt samhälle är det motsatta. Vi har brottslighet, överträdelser och fusk mot våra allmänna medel som dominerande problem. Ett land som Jemen behöver sannolikt inga fler förbud, de behöver lite svensk liberalism, själva behöver vi normer, lagar och regler för ökad trygghet. 


DN:s ledarredaktion svävar ut betydligt längre än SvD:s redaktion i frågan om burka och det är allt oftare DN:s redaktion begår ren historieförfalskning och framför direkt felaktiga fakta när de argumenterar för sin liberala politik. I går påstod ledarredaktionen att SD vill "kasta ut alla invandrare", en direkt lögn. I dag skriver redaktionen så här.


För alla som minns valrörelsen 2002 är det lätt att se likheten med kravet på språktest. Ett konkret förslag utan större praktisk betydelse fick symbolisera något större: Folkpartiet hade brutit med snällismen. 


Folkpartiets förslag hade ingen "praktiskt betydelse" för att det aldrig genomfördes, inte p.g.a. något annat. Hade förslaget genomförts hade det självklart haft pratisk betydelse. Nu är FP:s trovärdighet starkt ifrågasatt, otaliga bloggar har påpekat det faktum att FP nu haft 4 år på sig att försöka driva sin språktestfråga. Vidare i DN:s artikel så står det så här.


Att Folkpartiet 2002 nådde ett av sina bästa valresultat i modern tid berodde mindre på språktestet än på Moderaternas genomklappning. Men Folkpartiet hade lyckats signalera att det var ett annat, lite hårdare parti än tidigare


Ja, FP signaler gav utan tvekan röster, "snällismen" var inte det väljarna ville ha, det står utom allt tvivel. Folkpartiet fick sina röster just p.g.a. språktestet, det har otaliga skribenter och samhällsanalytiker påpekat och slagit fast. Nu vill DN påstå något annat av taktiska och politiska skäl. Till sist tar vi med detta i DN:s artikel.


Att just nu tala om slöjan, som väcker så mycket oro och negativa känslor inom stora väljargrupper, kan fylla samma valtaktiska funktion som språktestet.


Ja Folkpartiet försöker nog göra om tricket med språktestet 2002. Nu har dock väldigt många människor reagerat på att FP faktiskt inte har genomfört sitt vallöfte, eller ens verkar ha kämpat för det i regeringen. 


DN:s redaktion bekymrar sig för att frågan om burka "väcker så mycket oro och negativa känslor inom stora väljargrupper". DN:s redaktion har aldrig tidigare bekymrat sig för när ännu större väljargrupper känt ännu större oro för ökad brottslighet, för kaos i våra förorter med brinnande bilar och stenkastning mot brandmän. DN:s redaktion har aldrig bekymrat sig för att oerhört stora väljargrupper känt oro och väldigt negativa känslor för hela det moras vårt samhälle verkar befinna sig i. Det är ju så inom politiken, man väljer vilka gruppers oro man tar på allvar.

Länk SvD

Länk DNUrsprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

1 kommentar:

pk sa...

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1300449/The-Talibanisation-British-childhood-hardline-parents.html