Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 5 augusti 2010

Badr, 25, Rinkeby: Vi är i krig med polisen

STOCKHOLM. Stockholms förorter brinner och de bråkiga invandrarna laddar för inbördeskrig – mot polisen. Men enligt Badr, 25, ska brandmän än så länge inte angripas.

- Brandkår och ambulanspersonal har inget att frukta i Rinkeby. Det är polisen vi är i krig med. Vi är soldater och polisen är våra fiender, säger den 25-årige Rinkebybon Badr till Metro (PDF).

När solen gick upp tidigt i går morse såg delar av Rinkeby ut som ett slagfält, skriver Metro. Rinkebyakademien hade blivit totalförstörd i en brand, utbrunna bilvrak stod på gatorna och närpolisstationen hade utsatts för ett brandattentat.

Jerzy Sarnecki, socialdemokrat och kriminolog, menar att bristen på fördelningspolitik och socialism i Sverige är orsaken till att vi har så mycket invandrarupplopp just i vårt land.

– Ja, det börjar bli ett fenomen, men det handlar också om socialpsykologiska aspekter, säger Jerzy Sarnecki och hänvisar till att ungdomarna hämtar sin näring i sociala skillnader och den frustrerande situation som råder i särskilt utsatta förorter.

WN.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: