Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 24 augusti 2010

Flertalet bussar beskjutna i Malmö ikväll igen

MALMÖ Inte mindre än fyra stadsbussar besköts i Malmö under måndagskvällen. Detta är andra gången på kort tid som bussar i Malmö beskjuts, mitt under pågående ramadan dessutom.

Vid 17.30-tiden blev två av Veolias bussar, som kör linje 2 mellan Lindängen och Västra hamnen, beskjutna från samma plats.

Det var vid en tillfällig hållplats utanför Casino Cosmopol som båda bussarna träffades av flera skott. Den första bussen fick en ruta nära framdörren sönderskjuten, skriver KVP.se.

– Föraren märkte inte riktigt vad som hänt utan körde vidare, och då började glaset rasa ner, säger Eva-Marie Billing, trafikledare på Veolia, företaget som kör de beskjutna bussarna. Hon säger vidare:

– Passagerarna var rätt så skärrade, inte minst eftersom rutorna gick sönder hela vägen.

Vid 21-tiden blev ytterligare två bussar beskjutna, i området vid Latinskolan, längs Drottninggatan. Fyra rutor krossades i den ena bussen och en i den andra.

Inga människor kom lyckligtvis till skada vid något av tillfällena och några busslinjer har ännu inte ställts in.

– Vi får ta en diskussion i morgon. Men vi tror inte att det är riktiga vapen, utan snarare kolsyrepistol eller luftgevär. Tillräckligt allvarligt förstås, men vi drar inte in någon linje ännu, säger Jens Råsten, pressjour på bussbolaget Nobina.

Enligt Sydsvenskan rörde det sig dock ”bara” om tre bussar som besköts. De tre skottlossningarna innebär att sex bussar och en taxi utsatts för skadegörelse i Malmö bara sedan i fredags, skriver Sydsvenskan.se.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: