Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 20 augusti 2010

Expressen förlorar sin sista trovärdighet

INSÄNDARE Hade det inte varit för de viktiga vägval Sverige står inför i september och det journalistiska mandat som ändock åligger gammelmedia hade deras tillsynes fortsatta desperat försök att utestänga Sverigedemokraterna (SD) från det offentliga samtalet kunnat uppfattas som rent komiska.

Nu skriver Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, "Hit är du välkommen!" i samband med öppnandet av Expressens valstuga på Sergels Torg. Han fortsätter:

Hit kommer regeringen och alla partiledarna… i valstugan finns valsedlar och broschyrer från samtliga riksdagspartier. Här finns också information från Piratpartiet och Feministiskt Initiativ. Jag ser valstugan som en sorts demokratihus, där Expressen samlar fakta om partierna och där vi ger kandidaterna en möjlighet att presentera sig.

Jag undrar om inte Mattsson blir skitnödig när han uttalar ordet ”demokratihus”, för självfallet finns det enligt Mattsson undantag :

….i en demokrati har man rätt att göra sina val, och Expressens val är att inte låta Sverigedemokraterna (SD) och Nationaldemokraterna (ND) sprida sin propaganda i Expressens valstuga.

För att på något sätt berättiga sitt beslut använder han sig av knepet att klumpa ihop SD och ND, likt SVT Debatt gjorde i våras när SD:s vara eller icke vara i svenska gymnasieskolor debatteras.

Mattsson är naturligtvis ingen dumskalle. Han vet att det är som att klumpa ihop svensk socialdemokrati med nordkoreansk kommunism. Han vet att ND är en totalt marginaliserad grupp om ett par tusen sympatisörer över landet som överhuvudtaget inte är påtänkta att medverka. Ändå gör han det med förhoppning att någon opåläst väljare ska bli avskräckt.

Mattsson är som sagt ingen dumskalle. Han vet mycket väl att SD kan få uppemot en halv miljon röster i valet om en månad.

Mikael

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: