Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 augusti 2010

En ny smygare härjar i Solna-våldtar kvinnor i deras hem

Under 10 års tid satte somaliern Shino Mohamed Hashi med medianamnet ”Smygaren” skräck i Göteborg. Genom att smyga sig in till ensamma kvinnor som bodde på bottenvåningen via fönster eller altandörrar när de låg och sov. Shino Mohamed Hashi anses vara en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän genom historien.

Hashi dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning av Göteborgs tingsrätt i november 2008. Han dömdes då för fyra grova våldtäkter och två grova våldtäktsförsök. Hashi döms även till att betala skadestånd till sina offer på drygt 300 000 kr sammanlagt. Hashi var tidigare dömd för flera brott och även för sexuella övergrepp mot två kvinnor i Oslo i Norge.

Tillvägagångssättet att smyga sig på ensamma sovande kvinnor är gemensamt med den ”Nya smygaren”. Han kommer in genom ett öppet fönster och våldtar kvinnor som gått och lagt sig. Polisen utreder nu om en serievåldtäktsman börjat härja i Solna. Samtliga offer har bott i lägenheter som är belägna på nedre botten. Och i samtliga fall har fönster eller balkongdörr stått på glänt. Tekniska bevis har säkrats men analyserna är ännu inte klara.

– Vi har två fullbordade våldtäkter och ett tredje ärende som kan vara ett försök, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen till Aftonbladet

Två fullbordade våldtäkter
19 juni blir en 27-årig kvinna våldtagen i sitt hem, kvinnan som varit ute på krogen och somnat väcks plötsligt av att någon håller en kudde för hennes ansikte. Gärningsmannen håller fast henne och genomför ett samlag. Han försvinner sedan snabbt därifrån.

Natten till den 20 augusti sker det andra våldtäktsfallet.

Gärningsmannen klättrar in genom en balkongdörr, smyger fram till den sovande kvinnan. Hon vaknar när han börjat våldföra sig på henne. Han försvinner sedan ut genom ytterdörren.

Polisen beskriver gärningsmannen som lång och smal.

– Men vi går inte ut med några ytterligare signalement eftersom vi fortfarande jobbar med dörrknackning i området, säger Mats Eriksson.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: