Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 18 augusti 2010

Bränder på Norrby stenkastning mot brandkåren

UNGDOMSGÄNG Den invandrartäta stadsdelen Norrby i Borås brinner. Dom anlagda bränderna fortsätter att blossa upp och under natten mot tisdagen anlades flera. När räddningstjänsten kom för att släcka fick de stenar kastade mot sig.

Enligt inre befäl hos Boråspolisen rör det sig om ett ”ungdomsgäng”, politiskt korrekt omskrivning för invandrarpöbel, som drivit omkring i området och sätts i samband med bränderna och skadegörelsen.

Det förekom också viss stenkastning mot räddningstjänsten, och det ser vi allvarligt på. Det är ett oroligt område just nu säger Bo Dahleman vid Boråspolisen.

Larmet om den första branden kom strax innan halv ett. Då brann en parkbänk på Billdalsgatan. Ungefär en halvtimma senare var det dags igen. Då brann en mindre träbyggnad på Almåsgymnasiet. Den sista branden som räddningsstyrkor skickades ut till var på Östgötagatan. En bil brann och räddningstjänsten bedömde spridningsrisken som stor.

Polisen har i nuläget inte gripit någon misstänkt och det finns inga kända vittnen som har sett någon gärningsman. Även natten mellan söndag och måndag anlades ett par mindre liknande bränder i området, och flera rutor krossades på Swedbanks kontor på Östgötagatan.

BT

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: