Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 augusti 2010

Blockad av FP:s valstuga skingrades syndikalister snyftar

MAFFIAMETODER Under fredagen ställde sig ett gäng runt Folkpartiets valstuga på Kungstorget och blockerade den under några timmar. Föga förvånande var det ca 35 st från SAC, SUF, Rättvisepartiet Socialisterna, Revolutionära Fronten och den autonoma vänstern, som i vanlig ordning visade sitt rätta ansikte. Enligt Pär Gustafsson (FP), politisk sekreterare på kommunstyrelsen Göteborg, ställde man upp sig med banderoller runt valstugan och hindrade och skrämde folk från att besöka valstugan.

- Det är bedrövligt att sådant här ska inträffa och det är ett hot mot demokratin, säger Pär Gustafsson.

- Ren fascism, säger rikdagskandidaten Allan Stutzinsky (FP).

Jag tycker att det är djupt beklagligt att Folkpartiets valstuga på Kungsportsplatsen i Göteborg idag blev blockerad av Syndikalisterna på initiativ av Rättvisepartiet Socialisterna. Blockaden ledde till att vi valarbetare hindrades i att ta oss in i och ut ur valstugan. Men framför allt och det som är mest tragiskt är att även väljare och skolungdomar hindrades i och försvårades för att ha möjligheten till att kunna ta del av samhällsinformation.

Kristina Palmgren, FP

Bakgrund

Bakgrunden är blockaden mot Berns salonger i Stockholm. I flera månader, sedan i februari, har Storstockholms hotell- och restaurangsyndikat, inom SAC, varit i konflikt med Berns salonger. Det handlar om sju städare (varav några är illegala: asylsökanden med avslag). Städarna var anställda genom ett bemanningsföretag och har tidigare krävt vita löner, rätt till föräldraledighet och anställningskontrakt. När bemanningsföretaget sa att de hade arbetsbrist valde Berns att erbjuda städarna jobb direkt. Men SAC nekar till det och efter det har SAC satt Berns i blockad, och minst 20 demonstrationer har utförts sedan årsskiftet. Berns har i sin tur startat en facebook-grupp som heter "Rädda Berns från utpressning av Syndikalisterna". Enligt Berns har de inte gjort någonting fel eftersom de menar att de sju arbetarna aldrig har varit anställda där.

Berns har även sagt i ett pressmeddelande i våras att aktionerna övergått till våldsamheter där polisen har fått gripa in och skydda Berns gäster. Och några förhandlingar blir det inte, enligt dem. "Berns restauranger och hotell håller öppet som vanligt. Vi har ett nära samarbete med polisen för att se till att våra gäster kan besöka Berns i lugn och ro.", skriver de. SAC fortsätter dock blockaden mot Berns samtidigt som de har startat en kampanj mot bemanningsföretag.

Berns har också redogjort för hur SAC ägnar sig åt ren kriminell verksamhet genom att utöva hot om våld och ren maffiautpressning:

"Det här är ingen konflikt mellan Berns och Syndikalisterna. Berns är endast en plats för stridigheterna. Konflikten är mellan Syndikalisterna och städföretaget NCA, en entreprenör till Berns. NCA har sagt upp 25 personer på grund av arbetsbrist. Sju av de 25 som sagts upp av NCA har varit placerade på Berns. Om vi anställer de sju personer som Syndikalisterna kräver skulle vi tvingas säga upp personer som är anställda på Berns idag, det är orimligt. Syndikalisterna lovar lugn och ro om vi betalar 920 000 kronor eller anställer sju personer, det betraktar vi som utpressning. Berns förhandlar inte under hot och vi ger inte vika för utpressning. Vi accepterar inte att våra gäster utsätts för hot eller våldsamheter när de besöker oss. Vi har ett nära samarbete med polisen och branschorganisationen SHR. Berns restauranger och hotell har öppet som vanligt."

Varför blockera Folkpartiets valstuga?

Helt enkelt för att partiet valt att förlägga sin valupptakt till Restaurang Berns, Berzelii park i Stockholm med start fredagen den 27 augusti. Detta anser SAC är att välja sida trots att Berns inte har med saken att göra, något den odemokratiska och obegåvade samlingen inte begriper.

- Vi ser det som en politisk markering av folkpartiet, sa ”Lillen”, Göteborgssyndikalist som inte ville ha sitt namn i G-P. Det var någon folkpartist som var och puttade på folk och sa att polisen sagt att vi inte fick stå här. Vi sa att det var polisens sak att säga till oss. Vi har bara stått här, säger Lillen.

Och mycket riktigt. Polisen ingrep och skingrade gänget.

- Syndikalisterna blockerade ingången till valstugan. Vi förklarade att alla får ge uttryck för sina åsikter men inte hindra andra från att göra detsamma, säger Johan Hansson, polisens yttre befäl.

GP
GT

Stökigt vid Berns-aktionerna

Stöket i Rapports inslag skedde i maj. I samband med det skrev vi bland annat att den odemokratiska vänstern fick pisk av polisen. Det gick inte obemärkt förbi och vänstertidningen Arbetaren skrev följande om oss:

Den främlingsfientliga bloggen Politiskt Inkorrekt, eller PI, har uppmärksammat SAC Syndikalisternas blockader gentemot nöjesetablissemanget Berns i Stockholm. Politiskt Inkorrekt skriver att det "uppstod bråk mellan uppretade krogbesökare och syndikalister på lördagskvällen och ett stort antal poliser ingrep mot tumultet" och att "i princip fick den misslyckade vänstern pisk av polis och krogfolk". Bloggen uppmanar också sina läsare att ta parti för arbetsköparen genom att gå med i den Facebookgrupp till stöd för Berns som Arbetaren tidigare uppmärksammat (se nr 16/2010). "PI föreslår att ni går med i Berns Facebook-grupp, om inget annat så för att reta den misslyckade vänstern", skriver författarna på bloggen. Vem eller vilka som ligger bakom Politisk Inkorrekt är inte offentligt, men den starkt islamofobiska bloggen utrycker ofta stöd för Sverigedemokraterna.

PI var smickrade redan då, ty all reklam är bra reklam…

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: