Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 11 augusti 2010

Black Cobra expanderar

I Lund greps flera unga narkotikalangare tidigare i år som misstänks ha en koppling till gänget, och nu varnar polisen för att Black Cobra även kan ha etablerat sig i den småländska kuststaden Kalmar.

– Black Cobra har förekommit här. Det finns de som till och med bär attribut som tillhör Black Cobra eller att har sagt sig sympatisera med dem. Vi har varit väldigt förskonade i Kalmar län. Vi har sett embryon till MC-gäng tidigare, men man måste ha ett antal människor och de har inte lyckats att få det underlaget här. Förhoppningsvis får inte det här gänget heller det underlaget, uppger polisens informationsansvarige i Kalmar, Ulf Karlsson enligt Nationell Idag.

Även i Linköping har man sedan tidigare fått problem med Black Cobra i stadens krogmiljö.

- Vi har säkra tecken på att kriminella gäng är på väg in på Linköpings krogar. Deras aktivitet har blivit mer framträdande och mer öppen den senaste tiden, säger Jan Karlsson på polisen till NT.

Enligt Nationell Idag består medlemmarna i Black Cobra främst av invandrare från Mellanöstern och Turkiet. Tack vare massinvandringen har de snabbt etablerat sig i både Danmark och Sverige. Gänget grundades i Roskilde år 2000 av några palestinska invandrare.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: