Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 8 augusti 2010

Beatrices mördare får PUT som plåster på såren

SKAMBROTT När den irakiske kurden Barzan Kamal Othman Khoshnaw, född 1993-12-25, brutalt mördade 16-åriga Beatrice Fredrixon i något som hänvisas till som skambrott gjorde han samtidigt både sig själv och resten av sin familj i Sverige en jättetjänst. Som plåster på såren för den oerhörda kränkning som straffet tre års ungdomsvård samt 210 000 kronor i skadestånd från svenska skattebetalare via Brottsoffermyndigheten innebär erhåller både han och familjen nu permanent uppehållstillstånd.

Eftersom reglerna i Sverige, till skillnad mot Danmark, Norge och Finland, inte tillåter att ej myndiga brottslingar utvisas efter avtjänat straff kunde åklagaren heller inte yrka på utvisning vid rättegången. Svensk lagstiftning säger helt enkelt att det är för ”inhumant” att utvisa så unga brottslingar, även om det som i detta fall rör sig om ett brutalt mord med skambrottsförtecken.

Eftersom Barzan Kamal Othman Khoshnaw vid mordet inte hade permanent uppehållstillstånd så kommer den processen att avbrytas och uppehållstillstånd utfärdas för mördaren och hela hans familj. Detta är vad principen om verkställighetshinder innebär.

VLT
Fria Tider

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: