Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 30 augusti 2010

Åtal: Människohandel med hjälp av afrikansk voodoo

MÄNNISKOHANDEL I onsdags åtalades åtta personer för människohandel och koppleri med afrikanska kvinnor. Härvan anses vara den största som avslöjats. Huvudåtalad är en kvinna från Kamerun, som styrde med hjälp av vodoo.

Huvudåtalad

  • Aibsatou Abdou, född 1980, för människohandel.

Hon har styrt i härvan och hämtat hit ett tiotal afrikanska kvinnor, bland annat en 16-årig flicka från Nigeria. Det är mycket ovanligt att afrikanska kvinnor utnyttjas i prostitution här. Enligt chefsåklagare Krister Petersson vid internationella åklagarkammaren har Aibsatou Abdou använt en del religiösa afrikanska ceremonier, seder och voodoo, för att skaffa sig kontroll över kvinnorna som alla är lågutbildade. Sedan har de tvingats prostituera sig, först i Malmö och sedan i Stockholm,

Den 16-åriga flickan fick, när hon kom till Sverige, veta att hon var skyldig Aibsatou Abdou 60 000 euro, nästan 600 000 svenska kronor. Skulden skulle betalas genom att hon sålde sex till svenska män. När skulden var betald skulle hon fortsätta att betala hälften av sina intäkter till Aibsatou Abdou. Priset för de sexuella tjänsterna varierade mellan 2 000 kronor och upp till 10 000 kronor för en hel natt.

Kvinnorna har marknadsförts via annonser på internet och försetts med mobiltelefoner. De har sedan antingen tagit emot kunder i en lägenhet som Aibsatou Abdou har tillhandahållit eller gjort hembesök.

Övriga

Flera av Aibsatou Abdou medbrottslingar åtalas också för grovt koppleri, människohandel, alt medhjälp, koppleri, försök till grovt koppleri:

  • Anders Kaas Petersen, född 1971 och dansk medborgare.
  • Francoise Nguedem Teinto, född 1987 och medborgare i Kamerun
  • Yahaya Balinda, född 1977 och medborgare i Uganda
  • Henrik Bengtsson, född 1967
  • Rhoda John, född 1970 och medborgare i Nigeria
  • Daryoosh Mohammadi, född 1964 och medborgare i Iran
  • Peter Ndigame, född 1969

De har haft olika funktioner som att sätta upp hemsidor, skjutsa runt kvinnorna eller hyra ut lägenheter till överpris för bordellverksamhet. Polisen slog till mot ligan i december. Den 16-åriga flickan togs då om hand av socialtjänsten som ordnat ett boende åt henne. Hon har erbjudits att stanna i Sverige. Ett 20-tal sexkunder har även identifierats och antingen fått strafförelägganden för brott mot sexköpslagen eller kommer att åtalas senare.

Rättegången inleds nästa måndag och pågår till november.

Åtalet i sin helhet

Människohandel 1 pdf
Människohandel 2 pdf

Domstol

Stockholms tingsrätt, B 19658-09

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: