Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 20 augusti 2010

Ask: Fp vill ta röster från Sd

Senaste nytt från mullorna på Expressen. Fria Nyheter har lagt märke till att en sk ”icke fråga” som inte skall diskuteras i årets valrörelse har skapat stora svarta rubriker.

Folkpartiets ledning har nu tvingats krishantera Expressens avslöjande om att Nyamko Sabunis medarbetare, regeringstjänstemannen Henrik Emilsson som öppet jämfört islam med nazismen. I går kväll kom beskedet att han omplaceras vilket Fria Nyheter uppmärksammat. Om man nu ska tro på vad som står i Expressen säger justitieministern att Henriks uttalande på bloggen kan vara ”hets mot folkgrupp”.

Fria Nyheter: – Beklagansvärt att en person som titulerar sig justitieminister inte har mer koll på lagboken. Islam och dess utövare är ingen folkgrupp, till och med en lekman som Fria Nyheters skribent fattar detta. Samtliga artiklar från Expressens väktarråd går ej att kommenteras av någon anledning som är okänd för Fria Nyheter.

I en utfrågning på Expressen.se kommenterar Ask samtidigt de invandrarutspel som Folkpartiet ofta kommer med just i valrörelser.
Kan de här utspelen spela Sverigedemokraterna i händerna?
- Nej, jag tror ju att det är snarare tvärtom.
Att Folkpartiet stjäl röster från Sverigedemokraterna?
- Ja, det måste ju rimligen vara deras syfte.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har kommenterat Henrik Emilssons bloggtexter för Expressens ”väktarråd”:
- Det är alldeles uppenbart att han inte kan hysa den orimliga uppfattning med det jobb han har.
Justitieminister Beatrice Ask utesluter inte att regeringstjänstemannens uttalanden rent av kan vara olagliga.
- Den här typen av uttalanden i fel sammanhang kan falla inom ramen för det som är hets mot folkgrupp, säger hon.

Folkpartiledaren Jan Björklund ville i går kväll inte kommentera de nya uppgifterna från Expressen. I stället svarade partisekreteraren Erik Ullenhag:
- Att ha de här åsikterna är inte förenligt med att ha uppdrag för Folkpartiet.
Beatrice Ask menar att syftet med era invandrarutspel är att stjäla röster från Sverigedemokraterna. Hur kommenterar du det?
- Nej, alla vet att de vill stoppa invandringen och vi tycker att invandringen gör Sverige till ett rikare land, men att integrationen måste bli bättre.

Nu hoppar Expressens ledarredaktion in i debatten och Marteus skriver på ”revolutionsrådets” ledarblogg:

Det är lätt att undra om en person med så drastiska åsikter verkligen kan utreda integrationsfrågor åt minister Nyamko Sabuni (FP) på ett lidelsefritt sätt. Man kan också undra om invandrare känner att de kan ha förtroende för ett ministerium som förknippas med sådana uttalanden.

Det finns säkert de som tycker att mannen bör skiljas från sina arbetsuppgifter. En annan variant är att passa på, inför nästa mandatperiod, att lägga ner hela integrationsministeriet.

Ännu går det att skriva och skicka in kommentarer på ledarbloggen.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: