Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 4 augusti 2010

66% vill stänga ute SD med samarbete mellan blocken

Video:GP ställde frågan till 148 riksdagsledamöter med resultatet att 66 procent är redo att samarbeta över blockgränserna för att motarbeta SD. Ledamöterna som är för motståndet anser att partierna bör hitta gemensamma frågor att samarbeta kring för att förhindra att SD blir vågmästare.

Undersökningen visar även att 19 procent av de tillfrågade inte är beredda att samarbeta över blockgränserna medan 15 procent är osäkra.

SD anser att de övriga partiernas inställning visar på att de inte respekterar väljarna. William Petzäll, pressekreterare hos SD: - Många skulle känna sig svikna, vilket jag tror gynnar oss i förlängningen.

I GP får några av politikerna komma till tals i frågan och socialdemokraten Magdalena Streijffert från Halland visar på ett skrämmande demokratiförakt med sitt uttalande: - Jag anser inte att SD ska få påverka politiken. Det är ett ickedemokratiskt, främlingsfientligt parti. Jag delar demokratiska värderingar med alla andra partier i riksdagen, men inte med SD. Därför bör vi hitta lösningar så att de inte får någon inverkan på politiken.

Annelie Enochson, kristdemokrat från Göteborg, är en av de få riksdagspolitiker som tycker att debatten om att stoppa SD är oroväckande. - Låt säga att de får tio procent. Ska vi då låta bli att lyssna på vad Sveriges befolkning säger? Om Sveriges befolkning vill ha så många sverigedemokrater i riksdagen får vi acceptera det som ett faktum. Vi är en demokrati där folket ska bestämma.

Sändes: 2010-08-04

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel (importerat inlägg)

Inga kommentarer: