Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 17 augusti 2010

250 husbilar med zigenare blockerade bro i Frankrike

FRANKRIKE Myndigheterna har tröttnat på alla östeuropeiska zigenare som ställer till med jävelskap och stänger därför olagliga läger på löpande band för att sedan utvisa dem. Men i går söndag kom svaret då hundratals zigenare blockerade en bro och en väg i protest mot att myndigheterna slagit igen deras många läger samt de pågående utvisningarna.

För en tid sedan sköts en kasinrånande zigenare till döds av den franska insatspolisen. Det ledde till omfattande kravaller där merparten huliganer var zigenare men även en del muslimska algerer deltog. President Nicolas Sarkozy satte ned foten och beordrade i slutet av juli om att stänga 300 olagliga läger inom tre månader och utvisa utlandsfödda zigenare som orsakat ordningsproblem. Inte minst alla kriminella zigenare som deltog i kravallerna. Hittills har drygt 40 läger stängts ner under massiva protester.

Nu slår grupperingarna tillbaka i en massprotest. I går söndag kom den första stora demonstrationen mot att hundratals av zigenarna kastats ut från ett olagligt läger i Anglet i södra Frankrike. En karavan bestående av 250 husbilar och lastbilar blockerade en stor väg utanför Bordeaux och en bro över floden Garonne.

BBC
RFI

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: