Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 juli 2010

EU:s folkmängd nu över halv miljard pga invandring

EUROPA I början av 2010 passerade den samlade folkmängden inom EU halvmiljardstrecket. Under 2009 ökade befolkningen i de 27 medlemsländerna med 1,4 miljoner till 501,1 miljoner. Främst beror ökningen på invandring. Störst ökning var det i Luxemburg, Slovenien och Belgien – och Sverige givetvis. Minst populära länder att slå ner sina bopålar i är Litauen, Lettland och Bulgarien. 2030 kommer en fjärdedel av Europas befolkning att vara över 65 år.

Siffrorna från statistikbyrån Eurostat (PDF)
EUROSTAT

Turkiet in i EU – en katastrof

Turkiet räknas ofta in i det geografiska området Mellanöstern, och är i princip bryggan mellan Väst och Asien. Ett inträde skulle betyda ytterligare drygt 71 miljoner människor (invånarantal, Turkiet) varav 94% är muslimer, av vilka över 75 procent tillhör sunnigrenen. Lägg därtill möjligheten att söka asyl i Istanbul från övriga  Mellanöstern.

Trots det är Turkiet av tradition starkt sekulariserat och har ett uttryckligt förbud i lag mot bärande av huvudduk och religionspolitiska symboliska klädesplagg i statliga byggnader, skolor och universitet. Lagen godkändes av Europadomstolen som ”legitim” i fallet Leyla Şahin mot Turkiet den 10 november 2005. Frågan är om det hjälper oss.

Tayyip Erdogan, Turkiets premiärminister, vill gärna vara med i EU. I slutet av april 2007 demonstrerade en halv miljon människor i Istanbul och Ankara mot vad man anser vara den nuvarande regeringens ökade islamifiering av Turkiet.

Men Storbritanniens premiärminister David Cameron lovade att kämpa för att Turkiet ska få bli medlem i EU när han besökte Ankara på tisdagen, för första gången som premiärminister. Cameron sade att Turkiet skulle bidra till välstånd och politisk stabilitet tack vare sin ekonomiska potential och sitt växande inflytande i Mellanöstern. Inte minst när det gäller fredssamtalen mellan israeler och palestinier kan Turkiet spela en viktig roll, enligt Cameron.

– Det här är något jag känner starkt och passionerat för. Jag vill att vi ska bana väg mellan Ankara och Bryssel, sade Cameron och tillade att han är ”arg” på att Turkiets ansträngningar att uppnå EU-medlemskap förhindras.

Anmärkningen kommer att försätta Cameron på kollisionskurs med Frankrikes president Nicolas Sarkozy, som i valet 2007 lovat att inte släppa in Turkiet i EU. Inte heller Tyskland anser att Turkiet är redo för ett EU-medlemskap.

Europenews.dk har publicerat ett öppet brev som Danska psykologen Nicolai Sennels skrivit till David Cameron. I detta brev tar han upp viktig och konkret fakta för att visa varför Turkiet inte är en värdig medlem i EU.

Om man tänker sig Turkiet som medlemsland i EU kan det vara värt att återposta denna video, och i synnerhet det allt mer islamiserade samhället med Erdogans goda minne samt vad ett medlemskap skulle innebära för övriga Europa. Det som många döpt om till Eurabia.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: