Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 29 juli 2010

De har hoppat på samma tåg som Sverigedemokraterna

- Det är mitt engagemang, det är min idé. Jag står för den. Jag menar att det är viktigt att vi på alla sätt bekämpar kvinnoförtryck och hederskultur och det finns ju i hög grad inom den islamistiska rörelsen, förklarar partiets lokala ordförande, Lennart Ledin, för tidningen Expo.

Efter den stora mässan skrevs en insändare till Östersundsposten, där man menar att Folkpartiet plockar billiga poäng på att kritisera islam och försöker locka väljare från Sverigedemokraterna. Insändaren ställer även frågan hur burkan kan kopplas ihop med kvinnoförtryck och hedersvåld. Man undrar även hur media och etablissemang skulle reagera om det hade rört sig om en antijudisk kampanj.

- Vi hade en affisch där det stod nej till hedersvåld och kvinnoförtryck och att jämställdhet fortfarande måste vinnas och värnas. Samtidigt fanns det affischer där det stod ja till invandrare och en undertext där det stod alla behövs i Östersund. Vi är ju inte invandringsfientliga, säger Lennart Ledin.

Samtidigt kritiserar Mohamed Ibrahim Benmakhlouf, som är styrelseledamot i Sveriges unga muslimer Ledins kampanj under mässan Expo Nord. Han menar att den lokala partiavdelningen har påverkats av Sverigedemokraterna.

- Folkpartiet har bevisat i de inte bryr sig om våld och kvinnoförtryck i allmänhet utan bara lägger tonvikt vid hedersvåld och kvinnoförtryck och kopplar det till islam. Man har inte tagit hänsyn att den största majoriteten av de kvinnor som drabbas har en man eller pojkvän som har problem med alkohol, säger han till tidningen Expo.

– De har hoppat på samma tåg som Sverigedemokraterna, fortsätter styrelseledamoten för Sveriges unga muslimer.

Kristina WikmanUrsprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: